Медики назвали напій, який має потужну протизапальну дію
06 фев, 2023 0 КОМЕНТАРІЇВ 94 Переглядів

Медики назвали напій, який має потужну протизапальну дію

Кава багата так званими поліфенолами. Це вторинні рослинні речовини з антиоксидантною дією.

Датська дослідницька група представила перші докази, що протизапальний ефект таких поліфенолів подвоюється прийому білків. Кава з молоком буде таким поєднанням.

Дослідники з Копенгагенського університету в Данії в недавньому дослідженні припустили, що кава з молоком може мати потужну протизапальну дію. Результати були нещодавно представлені у Журналі сільськогосподарської та харчової хімії.

Поліфеноли – це певні антиоксиданти, які часто зустрічаються у фруктах та овочах. Вони вважаються здоровими, тому що допомагають зменшити окислювальний стрес в організмі, який може призвести до запалення. Очевидно, що цей ефект можна значно посилити, якщо поєднувати антиоксиданти з білками.

Однак багато подробиць про механізм дії поліфенолів досі невідомі. У рамках поточного дослідження робоча група з Копенгагенського університету вивчила, як поліфеноли поводяться у поєднанні з амінокислотами, будівельними блоками білків. За словами професора Маріанни Ніссен Лун, результати багатообіцяючі.

“У дослідженні ми показуємо, що протизапальна дія поліфенолу на імунні клітини посилюється, коли він вступає в реакцію з амінокислотою”, – пояснює керівник дослідження. Тому цілком можливо, що ця комбінація може благотворно впливати на запалення у людей.

У лабораторних експериментах дослідники опрацьовували запалені клітини поліфенолами. Було показано, деякі амінокислоти подвоюють ефект поліфенолів порівняно з прийомом лише їх.

Кавові зерна природно багаті цінними поліфенолами. Молоко, з іншого боку, багате на білок. В іншому дослідженні вчені вже продемонстрували, що поліфеноли та білки зв’язуються один з одним у каві з молоком.

«Наші результати показують, що реакція між поліфенолами та білками також відбувається у деяких вивчених нами кавових напоях із молоком», — підтверджує Маріанна Ніссен Лунд. Те саме може ставитися і до смузі, в які додають молоко або йогурт. Однак це ще не досліджено.



Результати дослідження також цікаві для кінцевих користувачів, як і для харчової промисловості, тому що вони розкривають потенційний спосіб подвоїти ефект антиоксидантів за допомогою одного простого заходу.

Читайте також: Вчені пояснюють, чи може вітамін D знизити ризик меланоми

Інші продукти, такі як фрукти, овочі, чай, червоне вино та пиво, також багаті на поліфеноли, і додавання амінокислот також може підвищити їх ефективність.скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: newsyou.info

Кава суттєво знижує ризик раку у жінок, «якщо п’ється достатньо»
Здоров'я та краса

Кава суттєво знижує ризик раку у жінок, «якщо

Кава може майже на третину знизити ризик захворіти на рак ендометрію, якщо п’ється у достатній...

Від яких хвороб захищає кава
Здоров'я та краса

Від яких хвороб захищає кава

Думки щодо вживання кави різні - хтось вважає її наркотиком, а хтось жити не може без ранкової...

Виноград сприяє збільшенню мікробіому і зниженню холестерину
Здоров'я та краса

Виноград сприяє збільшенню мікробіому і зниженню

Команда дослідників з Медичної школи Девіда Геффена Каліфорнійського університету знайшла докази...

Авторизация