У Мінсоцполітики розповіли, як отримати пенсію жителям зони бойових дій та захоплених територій
29 апр, 2022 0 КОМЕНТАРІЇВ 678 Переглядів

У Мінсоцполітики розповіли, як отримати пенсію жителям зони бойових дій та захоплених територій

Пенсію людям, які перебувають у зоні бойових дій і на тимчасово захоплених росіянами територіях та не можуть її отримати за місцем проживання, зарахують на рахунки в Ощадбанку.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство соціальної політики повідомляє у Телеграмі.

За словами міністра соціальної політики Марини Лазебної, “уряд ухвалив рішення, яке передбачає, що пенсіонерам, які отримували пенсії не на банківські картки, а за місцем проживання і залишилися на територіях, які окуповані, оточені, де йдуть активні бойові дії, через що Укрпошта не має технічної можливості доставляти там пенсію, вся сума пенсії зараховуватиметься на рахунки, відкриті в Ощадбанку”.

Пенсія буде зарахована на рахунки після подання Укрпоштою за погодженням з військово-цивільними адміністраціями до Пенсійного фонду інформації про відсутність технічної можливості здійснювати виплату і доставку пенсій на певних територіях.



Кошти з рахунку пенсіонер зможе невідкладно одержати у будь-якому відділенні Ощадбанку на безпечній території на підставі паспорта і довідки з номером податкового коду, підписавши договір банківського рахунку.

Якщо людина не звернулась до Ощадбанку за коштами, то вся сума пенсії зберігається, й одразу після відновлення можливості Укрпошта доставить людині за місцем проживання неодержану суму пенсії і пенсію за поточний період.

Якщо пенсіонер переселився на безпечну територію, то за його зверненням до Пенсійного фонду пенсія може виплачуватися Укрпоштою за новим місцем перебування, через Ощадбанк або інший обраний уповноважений банк.

Читайте також: Окупанти зґвалтували 400 дітей та дорослих

Для пенсіонерів, які отримують виплати на банківські картки, нічого не змінюється і їм пенсія зараховується на картки.скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: ukrinform.ua

У  Приватбанку пояснили причини затримки з виплатою 6500 гривень
В УкраЇні

У Приватбанку пояснили причини затримки з

В квітні значна кількість користувачів сайту «Мінфін» скаржилась, що не отримала допомогу у 6,5...

Порядок виплат допомоги переселенцям помітно змінили
В УкраЇні

Порядок виплат допомоги переселенцям помітно

З травня грошову допомогу виплачуватимуть лише тим переселенцям, які перемістилися з територій,...

Росія вбила вже 97 українських дітей
В УкраЇні

Росія вбила вже 97 українських дітей

Російські війська станом на ранок 15 березня вбили 97 українських дітей та більш як 100 поранили....

Авторизация