Вчені розповіли, чому кішки люблять грати зі своєю
21 авг, 2022 0 КОМЕНТАРІЇВ 333 Переглядів

Вчені розповіли, чому кішки люблять грати зі своєю "здобиччю"

Багато одомашнених кішок люблять грати зі своєю "здобиччю", навіть якщо це просто їхня миска з кормом.

Наслідуючи поведінку, яку вони продемонстрували б у своєму природному середовищі, гра зі "здобиччю" абсолютно природна і не повинна викликати занепокоєння, пише Petsradar.

Однак сперечатися ніхто не буде, що це одна з малоприємних ситуацій, коли кішка приносить додому живі "подарунки", включаючи птахів та гризунів і навіть грається з ними.

Як підкреслюють дослідники, ключем до припинення або принаймні обмеження такої поведінки є розуміння того, чому вона відбувається, тому експерти назвали найпоширеніші її причини:

Iмітація мисливської поведінки

У дикій природі коти граються зі своєю здобиччю, щоб її втомити та полегшити її вбивство. Якщо маленький гризун або птах втомилися, вони з меншою ймовірністю завдадуть кішці травму зубами, дзьобом чи пазурами. Домашні коти, незважаючи на те, що вони мають вже готову їжу, виявляють той самий інстинкт.



Нудьга

Домашні кішки, яким не вистачає активності, можуть занудьгувати і почати грати з їжею, щоб хоч якось угамувати свою нудьгу. Переконайтеся, що ваш улюбленець отримує достатньо уваги. Найкраще вибирайте для нього іграшки, які імітують їхню природну мисливську поведінку.

Вони побоюються нападу хижаків

Це може здатися трохи дивним, особливо, якщо у вас є домашня кішка. Але коти за своєю природою дійсно побоюються хижаків, і якщо їхня миска з їжею знаходиться в такому місці, де вони не можуть стежити за тим, що їх оточує, ви можете виявити — вони грають зі своєю їжею, щоб перенести її на краще місце.

Шкідливі звички харчування

Кішки, як правило, поводяться краще, коли дотримуються хорошого розпорядку дня. Якщо ви залишите багато їжі без нагляду, наповніть миску відразу ж, коли вона спорожніє або відгукнетесь на прохання про добавку, вони швидко зрозуміють, що їжа не є дефіцитною і її не потрібно швидко їсти. У такому випадку, коли їжі достатньо вона може просто перетворитися на іграшку.

Читайте також: Під землею в Австралії відкрили лабораторію з лову темної матерії

Спробуйте годувати кішку у певний час і забирати в неї їжу, якщо вона не з'їдає її досить швидко.скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: focus.ua

Вчені дізналися, як з'являються скам'янілості тварин
Наука

Вчені дізналися, як з'являються скам'янілості

Нове дослідження вчених із Лестерського університету, Великобританія, змінило уявлення наукової...

Вчені розповіли, чому кішки виляють хвостом
Наука

Вчені розповіли, чому кішки виляють хвостом

Кішки не можуть прямо сказати нам, що вони відчувають, але один зі способів зрозуміти настрій...

Кохання з першого погляду існує: вчені розповіли, скільки потрібно на це часу
Наука

Кохання з першого погляду існує: вчені розповіли,

Ізраїльські вчені проаналізували те, як змінюються фізіологічні процеси та рухи людей під час...

Авторизация