Учені розповіли, як навчити кішку самостійно сідати у переноску
11 окт, 2022 0 КОМЕНТАРІЇВ 160 Переглядів

Учені розповіли, як навчити кішку самостійно сідати у переноску

Статистика показує, що пандемія коронавірусу викликала зростання кількості власників домашніх тварин.

Однак більшість новоспечених господарів кошенят рідко припускають, що їм, як і цуценятам, знадобиться якесь дресирування, пише Science Alert.

Дослідження показали, що кішкам потрібна підтримка, щоб пристосуватися до життя поряд із людьми. Прості форми навчання зможуть не лише полегшити життя з твариною, а й значно вплинуть на добробут кішок.

Також учені встановили, що коти можуть розпізнавати наші соціальні сигнали та реагувати на них. І навіть більше — коти здатні виконувати ті самі завдання, що й собаки.

Лорен Фінка з Ноттінгемського Трентського університету та Деніел Каммінгс із благодійної організації для тварин Cats Protection стверджують, що в кішок безліч переваг і прості правила дресирування допоможуть значно полегшити життя і собі, і тварині. Наприклад, комфортно почуватися у переносці, звикнути до автомобільних поїздок, терпіти догляд за шерстю або огляди у ветеринара.

Учені описали 5 простих кроків, які допоможуть легко навчити кішку залазити в переноску і влаштовуватися там.

Крок 1. Заманіть на ковдру

Учені радять використовувати ковдру та місце, де кішка вже почувається в безпеці. Далі заманіть кішку на ковдру за допомогою їжі та заохочуйте ласощами за те, що вона залишається на ковдрі.

Годуйте ласощами на рівні носа, щоб спонукати її сісти, потім годуйте ласощами на рівні землі, щоб спонукати кішку присісти, а потім, зрештою, лягти на ковдру.

Крок 2. Використовуйте переноску

Щойно кішка засвоїть перший крок, перейдіть до другого. Покладіть ковдру на дно переноски зі знятою кришкою і повторюйте ті ж кроки з винагородою ласощами.

Крок 3. Закрийте переноску

Коли кішка освоїться на новому місці, помістіть кришку зверху переноски, але не зачиняйте дверцята. І повторюйте процес заохочення ласощами.

Крок 4. Покладіть дверцята на переноску

Після того, як кішка освоїться в переносці із закритим дахом, помістіть дверцята переноски на місце, проте не закривайте її, щоб тварина не почувалася замкненою всередині.

Повільними рухами почніть злегка прикривати дверцята, а потім знову відкривати її, щоразу даючи кішці ласощі.

Робіть це повільно, поки двері не зможуть повністю зачинитися — почніть з кількох секунд і знову відчиніть двері. Годуйте кішку ласощами через зачинені двері.

Крок 5. Майже готово

Учені радять, продовжувати процедуру із закритими дверцятами та винагородою ласощами, щоразу збільшуючи час закриття дверцят на кілька секунд.



Зазначимо, що кожне тренування кішки має тривати не більше кількох хвилин. Також учені попереджають, що деякі кішки віддадуть перевагу тренуванню не більше разу на день, тоді як інші зможуть подужати два або три тренування.

Читайте також: Сонце викинуло в космос один із найбільших потоків плазми

Процес дресирування кішки досить тривалий — між першим та останнім кроком може пройти кілька днів, а то й тижнів.скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: focus.ua

Учені розповіли, що станеться, якщо люди перестануть розмножуватися на 50 років
Наука

Учені розповіли, що станеться, якщо люди

Щорічно у світі народжується приблизно 140 мільйонів дітей. І якщо ми продовжуватимемо в тому ж...

Вчені розповіли, чому кішки люблять грати зі своєю
Наука

Вчені розповіли, чому кішки люблять грати зі

Багато одомашнених кішок люблять грати зі своєю "здобиччю", навіть якщо це просто їхня миска з...

Їжа майбутнього. Вчені роблять ставки на давно забутий продукт
Наука

Їжа майбутнього. Вчені роблять ставки на давно

Останні кілька десятиліть вчені буквально кричать про те, що глобальне потепління змінить наше...

Авторизация