Розроблено метод раннього виявлення Паркінсона
14 апр, 2023 0 КОМЕНТАРІЇВ 120 Переглядів

Розроблено метод раннього виявлення Паркінсона

Хвороба Паркінсона на ранній стадії може бути помилково прийнята за есенціальний тремор — поширений неврологічний розлад, що викликає мимовільне тремтіння.

Ще один приклад неправильної діагностики — це коли хворобу помилково діагностують як множинну системну атрофію — рідкісне захворювання, що спричиняє дегенерацію нервових клітин у головному та спинному мозку.



Або прогресуючий над'ядерний параліч — ще одне рідкісне захворювання, яке вражає стовбур мозку і може призвести до проблем із рівновагою, рухами очей і ригідністю м'язів., пише The Guardian.

Крім того, хвороба Паркінсона може бути помилково діагностована як депресія, тривожність або навіть хвороба Альцгеймера, особливо на ранніх стадіях захворювання. Це пов'язано з тим, що хвороба Паркінсона може спричиняти цілу низку немоторних симптомів, таких як когнітивні порушення, порушення сну, зміни настрою або поведінки.

З огляду на труднощі, пов'язані з діагностикою хвороби Паркінсона, розробка нових діагностичних інструментів необхідна для успішної ідентифікації та можливого лікування недуги. Тепер аналіз насіннєвої ампліфікації альфа-синуклеїну (АСА-альфаСін) може змінити ситуацію. Цей метод виявляє накопичення аномальних білків, пов'язаних із хворобою, задовго до прояву симптомів, що дає змогу виявляти, діагностувати та лікувати хворобу Паркінсона на ранній стадії.

Результати дослідження можуть прокласти шлях до таких необхідних ліків від хвороби Паркінсона. Нещодавні діагнози, поставлені таким відомим людям, як член Конгресу США Дженніфер Векстон і британський телеведучий Джеремі Паксман, підвищили поінформованість про зростаючу поширеність цього захворювання, яке за останні 25 років подвоїлося та вражає до 10 мільйонів людей у всьому світі.

Хвороба Паркінсона викликається накопиченням аномальних білків під назвою альфа-синуклеїн (альфаСін) у мозку та нервовій системі, що відбувається за роки до появи фізичних симптомів. У дослідженні взяли участь 1 123 людини, що робить його одним із найбільших на сьогоднішній день для оцінки корисності методу АСА-альфаСін. Дослідження підтвердило, що цей метод може точно виявити людей із хворобою Паркінсона, а також показало, що він може виявити людей із групи ризику і людей із ранніми немоторними симптомами до постановки діагнозу.

Однак дослідники попередили, що для повної оцінки корисності методу АСА-альфаСін необхідні подальші довгострокові дослідження з більшим обсягом вибірки. Тим часом, виявлення ефективного біомаркера патології хвороби Паркінсона може мати глибокі наслідки для лікування цього захворювання, даючи змогу, можливо, діагностувати людей раніше, визначати найкращі методи лікування для різних груп пацієнтів і прискорювати клінічні випробування.

Читайте також: Вчені виявили, кому належать останки із затонулого шведського корабля "Ваза"

Ця потенційно дієва методика — важливий крок на шляху людства в майбутнє без хвороби Паркінсона.скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: focus.ua

Вчені назвали 5 основних причин розвитку серцевої недостатності
Наука

Вчені назвали 5 основних причин розвитку серцевої

Може скластися враження, що серцева недостатність зачіпає лише людей похилого віку, проте вчені...

Вчені виявили, що COVID повністю захоплює тіло людини
Наука

Вчені виявили, що COVID повністю захоплює тіло

Отримані дані показують, що вірус викликає стійкі інфекції у багатьох частинах тіла, навіть за...

Небезпечна хвороба з минулого стає стійкою до антибіотиків
Наука

Небезпечна хвороба з минулого стає стійкою до

Дослідження американських учених показує, що бактерія Salmonella enterica serovar Typhi (S Typhi),...

Авторизация