Вчені розповіли, як погода впливає на те, яку музику ми слухаємо
04 май, 2023 0 КОМЕНТАРІЇВ 473 Переглядів

Вчені розповіли, як погода впливає на те, яку музику ми слухаємо

Якщо замислитись, наші музичні уподобання дуже залежать від погоди.

Здається, у більш сонячні дні наш настрій покращується і ми вважаємо за краще слухати веселішу музику, а похмурі — супроводжуються таким же саундтреком, пише Daily Mail.



У новому дослідженні вчені з Оксфордського університету проаналізували десятки тисяч пісень, які були надзвичайно популярними у період із 1953 по 2019 роки. Далі вчені порівняли популярність пісень із даними про погоду та дійшли висновку, що між ними існує зв'язок.

Дослідники зазначають, що у сонячні дні популярнішими були пісні, що викликали позитивні емоції, у похмурі — уподобання слухачів змінювалися. Тепер дослідники вважають, що результати їхнього аналізу ставлять під сумнів той факт, що успіх у музичній індустрії залежить виключно від якості музики.

За словами співавтора дослідження, доктора Мануеля Англада-Торта, який також є головою лабораторії музики, культури та пізнання в Оксфордському університеті, результати їх із колегами дослідження свідчать про те, що одного лише таланту в музичній індустрії може бути недостатньо, не менш важливою є і погода.

За словами вчених, саме вона більш впливає на те, яку музику ми вибираємо. Наприклад, у теплу та сонячну погоду ми, ймовірно, віддамо перевагу слуханню енергійної та позитивної музики, тоді як у похмурий день — наш вибір буде більш меланхолійним.

Тепер дослідники вважають, що під час аналізу успішності музичних треків також варто враховувати чинники довкілля, які, як свідчить дослідження, впливають наш вибір композицій.

Читайте також: Вчені назвали найбільший у світі вертикальний обрив

Ба більше, дослідники зазначають, що гіперпопулярні пісні, які займають першу десятку чартів, зазвичай демонструють сильний зв'язок з погодними коливаннями. Водночас дослідники виявили, що пісні низької інтенсивності, які викликають негативні емоції, схоже, ніяк не залежали від погоди.скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: focus.ua

Вчені накурили хробаків канабісом і виявили щось дивне: вони теж стають ненажерами
Наука

Вчені накурили хробаків канабісом і виявили щось

Відомо, що вживання канабісу викликає цікавий ефект, у просторіччі відомий як "ненажерство", проте...

Вчені назвали ефективний, але несподіваний спосіб заколисувати малюка
Наука

Вчені назвали ефективний, але несподіваний спосіб

Мабуть, у кожного з батьків є своя власна методика заколисування малюка — хтось співає пісеньки,...

Вчені з'ясували, скільки жителів Землі вірять у чаклунство
Наука

Вчені з'ясували, скільки жителів Землі вірять у

Здавалося б, у світі, де вчені розробляють місії з колонізації інших планет та освоєння нових...

Авторизация