Вчені створили пиво з відходів житлового комплексу у Сан-Франциско
06 май, 2023 0 КОМЕНТАРІЇВ 206 Переглядів

Вчені створили пиво з відходів житлового комплексу у Сан-Франциско

Любителям пива приготуватись — пивовари з Північної Каліфорнії у співпраці з компанією з перероблення води з Сан-Франциско створили щось унікальне.

Мабуть, цей напій настільки особливий, що не кожен наважився б його скуштувати — вчені розробили новий сорт пива, зварений на стічних водах, пише Futurism.



Відомо, що компанія Epic Cleantec вже давно займається переробленням стічних вод у Сан-Франциско, а тому виникла ідея використати цю перероблену воду для виробництва чогось такого, що б точно зацікавило громадськість. Так, народилася ідея зварити особливе пиво. За словами співзасновника та генерального директора Epic Cleantec Аарона Тартаковського, вони хотіли створити щось, що могло б стати "привабливим інструментом для спілкування з людьми". Тут їм на допомогу і прийшли пивовари з Північної Каліфорнії Devil's Canyon Brewing Company.

Разом їм вдалося створити новий сорт пива у стилі кельш — світле пиво з трохи гіркуватим смаком та вираженим смаком хмелю. Напій назвали Epic OneWater Brew, а для його створення використали стічні води одного із житлових комплексів у Сан-Франциско. Зазначимо, що для створення використовувалися так звані "сірі води", тобто стічні води від прання, миття посуду, душу, ванни та раковин.

Співробітники з Epic Cleantec вважають, що у такий спосіб їм вдасться привернути увагу до потенціалу технології повторного використання води. Зазначимо, що одним із перших, кому вдалося протестувати новий напій, став автор Guardian, Метью Кантон. Тоді він зазначав, що пиво насправді приємне на смак і "придатне для пиття", він також зауважив, що воно не містить "присмаку душа чи прання".

За словами творців пива, вони вибрали кельш через те, що цей сорт більш універсальний. Використовуючи крафтові сорти пива, такі як IPA, наприклад, дослідники могли зіткнутися з тим, що комусь воно може не сподобатися спочатку, через специфічний смак.

Тартаковський також зазначив, що спочатку більшість людей скептично ставилися до цього проєкту. Проте 99% тих, хто відвідав дегустацію зі скептичним настроєм, насправді були зачаровані напоєм, щойно його скуштували.

Читайте також: Вчені назвали найбільший у світі вертикальний обрив

Дослідники також зазначають, що їхнє нове пиво може бути навіть безпечнішим, ніж інші сорти, що виробляються. Переважно тому, що процес виробництва пива з переробленої води проходить під суворим контролем.скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: focus.ua

В Ізраїлі вперше подали філе морського окуня, створене за допомогою 3D-друку
Наука

В Ізраїлі вперше подали філе морського окуня,

Ізраїльська компанія Steakholder Foods (раніше MeaTech 3D), мабуть, відома вже у всьому світі....

Вчені заявили про небезпеку туалетного паперу
Наука

Вчені заявили про небезпеку туалетного паперу

Вчені з Університету Флориди в США досліджували 21 бренд туалетного паперу та дійшли висновків, що...

Вчені створили кокаїн з листя тютюну
Наука

Вчені створили кокаїн з листя тютюну

Китайські генетики зламали і перебудували гени спорідненої з тютюном рослини....

Авторизация