Porsche винайшла 3D-голограми над автомобілями, щоб водії спілкувалися один з одним
27 ноя, 2022 0 КОМЕНТАРІЇВ 236 Переглядів

Porsche винайшла 3D-голограми над автомобілями, щоб водії спілкувалися один з одним

Інформаційне видання CarBuzz виявило в Німецькому відомстві з патентів та товарних знаків (DPMA) заявку від компанії Porsche, яка винайшла вельми незвичайний спосіб спілкування між автомобілістами у процесі керування автомобілем.

Розробники компанії пропонують використовувати спеціальні 3D-голограми над дахом транспортного засобу в режимі реального часу, щоб учасники дорожнього руху могли надавати іншим автомобілістам важливу інформацію. І хоча технологія виглядає досить дивною, насправді в багатьох сценаріях водіння голограма була б набагато ефективніша за ті ж стоп-сигнали.

Судячи з інформації патентної заявки, в якій є схематичне креслення того, як це все має працювати, на дах автомобіля встановлюватимуть невелику систему графічного відображення, яка зможе формувати голографічну проекцію невеликого розміру прямо над дахом транспортного засобу.

Сама установка трохи схожа на модуль радіосигналу тільки в плоскому форматі, щоб не погіршувати аеродинамічні властивості автомобіля. У компанії навіть вважають, що такого роду «таблетка» на даху транспортного засобу лише покращить аеродинаміку, хоча це, звичайно, спірна заява.

Також не зовсім зрозуміло, про яку саме інформацію для демонстрації йдеться. Виробник у патентній заявці уточнює, що голографічна проекція підтримуватиме RGB-палітру, тому «картинка» над автомобілем буде кольоровою і її можна виводити в довільній формі. Наприклад, можна показувати стрілкою напрямок повороту замість традиційних поворотників, повідомляти про аварійну ситуацію та поломки транспортного засобу, повідомляти про погане покриття або інші події на дорозі. Теоретично це дуже ефективний формат повідомлення інших водіїв.



Втім, цей проект має й масу мінусів. Наприклад, у патенті зазначено, що подібні голографічні зображення можуть містити навіть текстові повідомлення, а отже, є шанс виникнення ненормативної лексики над дахом автомобіля або навіть рекламних повідомлень. Більше того, стрілка над дахом автомобіля, що йде попереду, може відволікати водіїв, що може істотно підвищити ризик аварій і зіткнень.

Читайте також: Great Wall створив позашляховий велосипед

Та й відмовитися від звичних поворотників і «аварійки» теж не вийде, адже за поганої погоди (снігу, зливи, туману) голограма буде набагато менш ефективною, ніж стандартні стоп-сигнали.скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: newsyou.info

Автомобілі Audi отримають VR-ігри
Техно

Автомобілі Audi отримають VR-ігри

Ауді обіцяє власникам своїх автомобілів можливість грати у VR-ігри....

Оренда автомобіля для відпочинку, роботи, святкових заходів
Техно

Оренда автомобіля для відпочинку, роботи,

Власний транспорт є не у кожного, але майже у кожного є необхідність скористатися автомобілем у...

У Tesla вигадали нестандартний спосіб збільшення запасу ходу електрокарів
Техно

У Tesla вигадали нестандартний спосіб збільшення

На виставці IdeenExpo в німецькому Ганновері Tesla представила свій новий продукт....

Авторизация