Вчені представили нового людиноподібного робота, що може працювати на Землі та у космосі (ФОТО)
25 авг, 2023 0 КОМЕНТАРІЇВ 354 Переглядів

Вчені представили нового людиноподібного робота, що може працювати на Землі та у космосі (ФОТО)

Стартап у галузі робототехніки Apptronik, що базується в Остіні (штат Техас), представив свого нового робота-гуманоїда Apollo. Розроблений для масового виробництва, робот може працювати на складах, а у майбутньому може бути використаний навіть на Місяці та інших планетах.

Apollo має зріст 1.7 м та вагу 72.6 кг, що наближає його до розмірів середньостатистичної людини. Робот здатний підіймати вагу до 25 кг та працює на електриці.



На відміну від гідравлічних систем, які вважаються менш безпечними, Apollo оснащений акумулятором, який можна замінити для забезпечення 22-годинного робочого дня.

Дизайнери з Argodesign забезпечили Apollo функціями, які «повинні викликати у людини довіру». Робот обладнаний цифровими панелями на грудях, які відображають інформацію про стан акумулятора, поточне завдання та інші параметри.

Apptronik позиціює Apollo як високопродуктивного, простого у використанні та універсального робота, який може виконувати різноманітні завдання. Повідомляється, що Apollo є «iPhone серед роботів», для якого можна створювати додатки для виконання певних завдань.

Вчені представили нового людиноподібного робота, що може працювати на Землі та у космосі (ФОТО)

Перед заснуванням Apptronik у 2016 році команда працювала в Лабораторії робототехніки (Human Centered Robotics Lab) при Університеті Техасу в Остіні.

Вчені також брали участь у створенні робота Valkyrie для NASA у рамках DARPA Robotics Challenge. Valkyrie став прототипом для Apollo, додавши до його конструкції «унікальні особливості, що дозволяють функціонувати в середовищі, призначеному для людини».

За словами розробників, вартість Apollo в майбутньому буде меншою від вартості середнього автомобіля. Втім, точних сум наразі не називають. Спочатку Apollo буде використовуватися в логістиці, виконуючи фізично важку роботу на складах для покращення ланцюжків постачання.

Проте команда Apptronik розглядає ширші перспективи застосування свого робота, зокрема дослідження Місяця, Марса та інших об'єктів у космосі.
Вчені представили нового людиноподібного робота, що може працювати на Землі та у космосі (ФОТО)
Apptronik також є одним із партнерів NASA у розробці гуманоїдних роботів. У перспективі Apollo або його модифікації можуть бути використані в космічних місіях для виконання небезпечних і складних завдань, що скоротить ризики для людей. Спочатку робот може бути відправлений на Міжнародну космічну станцію, а потім на поверхню Місяця.

Читайте також: Земля не самотня у Всесвіті: вчені вважають, що таких планет дуже багато і ось чому

Нагадаємо — у липні дослідники NASA повідомили про плани з відправки робота-гуманоїда Valkyrie з астронавтами на Місяць та Марс. Спершу робот пройде випробування, які покажуть його здатність до віддаленого обслуговування автономних та морських енергетичних установок.скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: noworries.news

Инженеры Ford придумали картонный очиститель воздуха для борьбы с ковидом
Техно

Инженеры Ford придумали картонный очиститель

Инженеры из команды Ford Project Apollo придумали бюджетный вариант очистки воздуха....

Стали известны детали участия Microsoft в проекте беспилотников
Техно

Стали известны детали участия Microsoft в проекте

Американская корпорация будет продвигать китайскую платформу для самоуправляемых автомобилей Apollo...

В Японии создали вальсирующего робота для обучения танцам (ФОТО)
Техно / Фото

В Японии создали вальсирующего робота для

В Японии специалисты создали вальсирующего робота, который будет обучать людей танцам. Во время...

Авторизация