РФ накопичувала велику кількість ракет ще до війни з Україною
20 ноя, 2022 0 КОМЕНТАРІЇВ 145 Переглядів

РФ накопичувала велику кількість ракет ще до війни з Україною

Влада РФ створювала запаси мікросхем для виробництва високоточних ракет і почала виробляти їх у великій кількості ще до початку вторгнення в Україну.

Про це у п'ятницю, 18 вересня, повідомляє The New York Times з посиланням на дані компанії Janes, яка займається оборонною розвідкою.

"Аналіз компанії свідчить, що Росія, найімовірніше, накопичувала мікросхеми та інші технології, необхідні для створення високоточних ракет значно раніше за початок вторгнення, враховуючи погіршення відносин Москви із Заходом після її незаконної анексії Криму в 2014 році", - йдеться в повідомленні.

В аналізі компанії зазначається, що такі мікроелектронні компоненти також використовуються в цивільних цілях і що Росія могла отримати їх через треті сторони, такі як держави або приватні організації.

За даними аналітиків, Росія, ймовірно, почала виробляти велику кількість Іскандерів, Калібрів та крилатих ракет ще до вторгнення.

Колишній стратег з питань озброєнь морської піхоти та Білого дому, який зараз працює у Центрі стратегічних та міжнародних досліджень у Вашингтоні Марк. Ф. Кансіан каже, що мало хто із західних чиновників, якщо взагалі хтось має чітке уявлення про стан російського арсеналу або точно знає, скільки ракет залишається в запасах у Росії.

Але за його словами, західні військові вважають, що Росія вже давно тримає резерв ракет та інших озброєнь на випадок війни з НАТО.



"Вони, очевидно, мають резерв на випадок умовного нападу НАТО, що ми вважаємо абсурдним, але вони розглядають це як реальну нагоду. Тому вони притримують частину своїх запасів для цього", - сказав він.

Читайте також: У небі Польщі було три літаки НАТО в момент падіння ракети виробництва рф

Залишається нез'ясованим, чи Росія могла розраховувати на ці резерви для останнього масованого удару по Україні.скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: korrespondent.net

Британська розвідка оцінила бойові можливості армії Лукашенка
В світі

Британська розвідка оцінила бойові можливості

Білорусь та Росія оголосили про створення спільної армії чисельністю 85 тисяч осіб....

Путін заявив, що відвів війська від Києва
В світі

Путін заявив, що відвів війська від Києва "заради

Російські війська після повномасштабного вторгнення в Україну відійшли від Києва через деякий час,...

Росія має план на 120 днів війни
В світі

Росія має план на 120 днів війни

Росіяни підготували план тільки на перші 120 днів війни. Подальші дії загарбників залежатимуть від...

Авторизация