Ексрадник Путіна розповів про плани РФ атакувати Львів
15 янв, 2023 0 КОМЕНТАРІЇВ 103 Переглядів

Ексрадник Путіна розповів про плани РФ атакувати Львів

Колишній радник президента РФ та економіст Андрій Іларіонов в інтерв'ю блогеру Олександру Шелесту 13 січня розповів, що Росія планує розпочати новий масштабний наступ, який охопить усю Україну.

Кремль, за його словами, до цього готується вже чотири місяці. Таку заяву він зробив і в інтерв'ю для UkrLife TV 15 січня.

Андрій Іларіонов стверджує, що з 15 січня потрібно бути особливо уважними, оскільки Кремль може розпочати реалізацію планів щодо масштабного наступу на Україну. Цього дня Москва може оголосити про додаткову мобілізацію. Угруповання військ може бути доведено до мільйона людей. На думку політика, те, що було всі ці місяці, не можна назвати "великою війною" попри руйнування та загибель багатьох людей.

Ознаки підготовки "Великої війни"

За словами Іларіонова, підготовка до нового, незрівнянно більшого масштабу бойових дій розпочалася 17 вересня. Одним із аргументів на користь того, що РФ готується до атаки, є кількість втрат у ЗС РФ. Останні 3-4 місяці їх кількість зросла в рази. Також було мобілізовано понад 300 тисяч людей. Він стверджує, що сьогоднішнє угруповання військ РФ становить 600-700 тисяч осіб, а армія використовуватиме нові види зброї, які до цього невикористовувалися. Під ним він має на увазі гіперзвукові ракети "Цирконій" на кораблі "Адмірал Горшков", який пройде через Атлантичний та Індійський океан, а також Середземне море.

15 грудня Володимир Путін провів нараду, на якій, як стверджується, було ухвалено рішення про "велику війну".

Зазначимо, що у прес-\службі Кремля тоді повідомляли, що на засіданні обговорили питання стратегічного розвитку РФ та "розвитку" окупованих регіонів України.

"Путін і верхівка російського керівництва і Генштаб РФ працюють 24 години на добу, в режимі нон-стоп. Путін проводить зустрічі з військовими щодня", — заявляє колишній радник президента РФ.

За словами Іларіонова, для атак Путін також призначає нових заступників для ударів за напрямками:

генерал Сергій Суровікін — на Донбасі;
генерал Олег Салюков — з боку Білорусі;
генерал-полковник Олексій Кім — із кримсько-запорізького напрямку.

Головний удар — "великий Сталінград" на заході України
Іларіонов стверджує, що Володимир Путін хоче атакувати Україну з території Білорусі на Львів, щоб перерізати шляхи постачання західного озброєння. На цьому напрямку, за його словами, буде головним ударом.

"Операція в Генштабі називається "великий Сталінград". Передбачається оточення українських військ... Але сьогодні операція буде іншого масштабу, це оточення планується не на Донбасі, і не під Харковом, і навіть не під Києвом, воно планується по найзахіднішим кордонам України", — стверджує Іларіонов.

Він каже, що важко спрогнозувати, куди саме піде угруповання Салюкова: на Сарни, Ковель чи далі на Луцьк-Тернопіль. Але вірогідніший крок — з Бреста наступати на Ковель-Львів, щоб паралізувати постачання військової допомоги.

"Це найкоротша відстань до Львова — найбільшого залізничного, автодорожнього та іншого транспортного центру, через який проходить основний потік військової допомоги від західних партнерів та союзників", — продовжує економіст.

Зазначимо, командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв 12 січня повідомив, що обстановка на території Білорусі не несе безпосередньої загрози для України. За ситуацією слідкує не лише Україна, а й розвідка США та Польщі.

Десант на Одесу та Молдову

Угруповання генерал-полковника Кіма може здійснити висадку десанту в районі Буджака (історичний регіон на півдні України в Одеській області).

На думку Іларіонова, удар буде саме в цьому районі з таких причин:

найменш проукраїнське населення;
мала кількість великих населених пунктів;
слабкий рівень захисту узбережжя;
шлях на молдавську Гагаузію.
Далі не виключено, що війська підуть на Кишинів, щоб змінити політичний режим у Молдові.

Київ не буде головною метою

"Наступ на Київ можливий, але, на мою думку, він матиме відволікаючий характер. Для того, щоб зв'язати, скувати українські сили", — вважає Іларіонов.



Події на початку повномасштабної війни показали, що столицю не взяти потужним угрупованням.

Читайте також: Принц Гаррі заявив, що народився як донор органів для свого брата

На питання, чому західна розвідка нічого не сигналізує про такий великий наступ Іларіонов каже, що вони або не знають про нього, або мовчать "щоб не злякати".скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: focus.ua

В ISW назвали мету візиту Путіна до Білорусі
В світі

В ISW назвали мету візиту Путіна до Білорусі

В Інституті вивчення війни (ISW) заявляють, що президент РФ Володимир Путін має намір чинити тиск...

Лукашенко розповів, що буде після війни в Україні
В світі

Лукашенко розповів, що буде після війни в Україні

За словами білоруського політика, на тлі війни в Україні події розвиваються так, що "тріщатимуть"...

Bellingcat з'ясував, як у США дізналися про плани вторгнення РФ в Україну
В світі / Відео

Bellingcat з'ясував, як у США дізналися про плани

Журналіст-розслідувач Христо Грозєв із проєкту Bellingcat розповів в інтерв'ю журналісту Павлу...

Авторизация