Для Путіна побудували секретну мережу залізниць, що ведуть до його резиденцій
15 фев, 2023 0 КОМЕНТАРІЇВ 300 Переглядів

Для Путіна побудували секретну мережу залізниць, що ведуть до його резиденцій

До всіх основних резиденцій російського диктатора Володимира Путіна підвели залізничні колії, а поряд збудували секретні станції.

Це підтверджує той факт, що останнім часом президент РФ став більше користуватися потягом, ніж літаком.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Проект.

Цікаво, що спецпотяг Путіна не раз потрапляв до об'єктиву трейнспоттерів та працівників залізниці. Наприклад, у листопаді 2018 року або у квітні 2020 року.

За словами колишнього машиніста, з яким поговорив "Проект", бронепотяг Путіна базується у депо на станції "Москва-Каланчевська", де знаходиться закритий вокзал для віп-персон. Цей спецвокзал і зараз функціонує - високий паркан, що його оточує, додатково укріплений колючим дротом.

У 2017 році просто до перону віп-вокзалу на Каланчівці поклали нову автодорогу для кортежу. Спецпотяг президента РФ належить компанії "Гранд-Сервіс Експрес", яка була пов'язана з близьким другом Путіна Юрієм Ковальчуком.

Де побудували станції та залізниці?

Резиденція Путіна на Валдаї. Восени 2022 року на території Валдайського національного парку журналіст "Проекту" виявив залізничну станцію, що охороняється, з вертолітним майданчиком поряд з селом Долгіє Бороди. Цей населений пункт найближчий до валдайської резиденції.

За словами трьох місцевих жителів, станція і спеціальна залізнична гілка до неї побудовані тільки для Путіна, а охоронець прогнав кореспондента, коли він спробував підійти до паркану станції, що охороняється.

"Раніше у Валдая залізниця була в жахливому стані, нею можна було їхати не більше 15-25 км/год. Коли почали готувати залізницю до резиденції на Валдаї, то частину існуючих шляхів, якими мав пройти потяг Путіна, відремонтували, а ті ділянки, куди йому не треба, ремонтувати не стали", - розповів "Проекту" колишній машиніст, який працював на маршруті між Москвою та Санкт-Петербургом і не раз, за його словами, бачив спецпотяг Путіна. Згідно з супутниковими знімками, станцію та залізницю для Путіна на Валдаї було збудовано 2019 року.

Ново-Огареве. За супутниковими знімками, станція в Ново-Огарьово з'явилася 2015 року.



Вона розташована за 400 метрів від резиденції Путіна в Московській області. Землю під станцією було вилучено із приватної власності рішенням тодішнього прем'єр-міністра Дмитра Медведєва. Сама спецстанція розрахована на невелику кількість вагонів та прихована за високим парканом, на якому кожні 10 метрів встановлено камери спостереження.

Читайте також: Над Канадою ПС США збили невідомий повітряний об

Сочі. Для зупинки потяга біля резиденції "Бочаров ручей" в районі 2017 року з'явилася платформа та нова тупикова залізнична гілка, прихована від колій, якими ходять електрички, високим парканом.скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: rbc.ua

The Sun у Путіна рак та хвороба Паркінсона
В світі

The Sun у Путіна рак та хвороба Паркінсона

У глави Кремля Володимира Путіна рак підшлункової залози, а також рання стадія хвороби Паркінсона....

У Росії обмірковують заміну Путіна
В світі

У Росії обмірковують заміну Путіна

У Росії на тлі інформації про погіршення здоров'я російського правителя Володимира Путіна...

В оточенні Путіна підтвердили, що він хворий
В світі

В оточенні Путіна підтвердили, що він хворий

Один із російських олігархів, наближених до президента РФ Володимира Путіна, заявив, що глава...

Авторизация