Гібридний артобстріл України розпочався восени
22 май, 2022 0 КОМЕНТАРІЇВ 257 Переглядів

Гібридний артобстріл України розпочався восени

Влада України бачила підготовку Росії до агресії ще восени минулого року, повідомив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю ICTV, показаному в суботу, 21 травня, у форматі телемарафону.

"Тиск був до широкомасштабного вторгнення. Ми розуміли, що йде підготовка. Я почав би розмову про наступ з вересня - жовтня. Гібридний артобстріл розпочався восени, ви пам'ятаєте про проблеми з паливом, енергетикою, кібератаки... Але обсяг, нахабність, які ми побачили - ніхто не розумів до кінця.

Одна справа, коли ти розумієш, що з боку Білорусі, швидше за все, підуть танки. А інша справа - що Росія піде на тебе крізь Білорусь. Інша річ, коли з Білорусі безпосередньо летять ракети. Різниця велика – ти воюєш із тими, хто на території Білорусі, або ти воюєш із двома країнами", - сказав він.

Говорячи про попередження з боку західних розвідок, Зеленський зазначив, що "деталі ніхто до кінця не знав. У нас була своя підготовка, розвідки наших партнерів – своя підготовка. Більше деталей, ніж знали ми, ні в кого не було".

За його словами, "з таким обсягом (вторгнення) жодна країна в Європі не впоралася б. Коли на тебе наступає велика армія, ти не можеш зосередити сили, наприклад, навколо Києва".

"Для цієї території нам треба армію не 260 тисяч (а бойових там було 120 тисяч). Навіть плюс 100 тисяч не змогли б їх зупинити. Сьогодні це 700 тисяч", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що аналітики говорили, що з тим форматом армії та техніки, які є в Україні, вони зайдуть за пару днів і захоплять. "Наші партнери говорили нам – рийте окопи. А ми їм – дайте зброю", - наголосив Зеленський.

Також президент розповів про завершення війни.

"Раніше я думав, що закінчити можна виключно діалогом... Я вважав, що це буде діалог, що в цьому діалозі можна буде знайти відповіді на багато питань та багато рішень з російською стороною.



Зараз я розумію, що завершення буде дипломатичним. Зараз це як автомобіль – не бензиновий і не електрокар, гібрид, тому й війна така складна і перемога буде дуже складною. Вона буде кривавою, у бою, але кінцівка точно буде у дипломатії", - зауважив Зеленський.

Читайте також: ЗСУ збили крилату ракету над Львівщиною

"Є речі, які ми не зможемо завершити інакше, як за столом переговорів. Ми хочемо повернути все, Російська Федерація хоче все не віддати", - сказав він.скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: korrespondent.net

Президент України розповів, коли закінчиться війна
В УкраЇні / Топ новини

Президент України розповів, коли закінчиться війна

Президент Володимир Зеленський заявив, що війна закінчиться тоді, коли Україна поверне собі своє....

Джордж Буш порівняв Зеленського із Черчіллем
В УкраЇні

Джордж Буш порівняв Зеленського із Черчіллем

Колишній президент США Джордж Буш назвав президента України Володимира Зеленського "Вінстоном...

Українцям дозволили виходити на пенсію на півтора роки раніше
В УкраЇні

Українцям дозволили виходити на пенсію на півтора

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон про вдосконалення пенсійного законодавства....

Авторизация