Мережа американських
27 июн, 2022 0 КОМЕНТАРІЇВ 163 Переглядів

Мережа американських "командос" допомагає ЗСУ знищувати війська РФ

Українським військовим у боротьбі з російськими окупантами допомагає прихована "мережа командос і шпигунів" США та їхніх союзників.

Про це пише американська газета The New York Times (NYT) із посиланням на чиновників із США та країн Європи.

"Здатність країни протистояти тиску РФ більше, ніж будь-коли залежить від допомоги мережі командос, які поспішають надати зброю, розвіддані та навчання військових", — зазначили автори матеріалу.

Основна частина роботи, за інформацією джерел газети, ведеться за межами України — на військових базах у Німеччині, Франції та Великій Британії. У Києві працюють співробітники ЦРУ, вони збирають розвіддані та діляться ними з українською владою.

Сполучені Штати відкликали 150 військових інструкторів до початку повномасштабної війни 24 лютого. Деякі частини союзників або залишилися, або в'їжджали та виїжджали з країни, навчаючи та консультуючи українські війська, а також забезпечуючи наземний канал для постачання зброї та іншу допомогу", сказали 3 американські чиновники.

Окрім американців, в Україні працювали сили спеціального призначення з інших країн НАТО — Великої Британії, Франції, Канади та Литви, повідомила NYT.

Західні чиновники кажуть, що "командос" не перебувають на передовій, а консультують українських військових віддалено зі штабів за допомогою шифрованого зв'язку.



Розвіддані, отримані із супутників, ЗСУ отримують на планшетах, у яких є програма для картографування поля бою. Завдяки програмі можна зафіксувати цілі та знищити скупчення російських військ, додали автори.

Читайте також: У Києві зранку пролунали кілька вибухів

Незабаром після початку повномасштабної війни 10-та група армійського спецназу, яка перед війною навчала ЗСУ на полігоні на заході країни, непомітно створила в Німеччині коаліційну групу планування для координації військової допомоги українським спецназівцям. Як кажуть співрозмовники, тепер цей осередок виріс до 20 країн.скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: focus.ua

ЗСУ знищили вже близько 34 530 російських військових
В УкраЇні

ЗСУ знищили вже близько 34 530 російських

Збройні сили України з 24 лютого по 24 червня ліквідували близько 34 530 російських військових, що...

ЗСУ знищили за добу 300 військових рф
В УкраЇні

ЗСУ знищили за добу 300 військових рф

Збройні сили України з 24 лютого по 21 червня ліквідували близько 34 100 російських військових, що...

ЗСУ знищили вже понад 32 тисячі російських військових
В УкраЇні

ЗСУ знищили вже понад 32 тисячі російських

Збройні сили України з 24 лютого по 11 червня ліквідували близько 32 050 російських військових, що...

Авторизация