Верховна Рада може скасувати заборону на виїзд із міста без дозволу військкомату
07 июл, 2022 0 КОМЕНТАРІЇВ 220 Переглядів

Верховна Рада може скасувати заборону на виїзд із міста без дозволу військкомату

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про вільне пересування військовозобов'язаних громадян територією України без дозволу військкомату.

Про це повідомляє офіційний портал парламенту.

Законопроєкт №7522 "Про внесення змін до деяких законів України щодо уточнення порядку виїзду призовників, військовозобов'язаних і резервістів з місця проживання в межах України" було зареєстровано у Верховній Раді у вівторок, 5 липня. Авторами документа є народні депутати від фракції "Слуга народу": Дмитро Чорний, Кирило Нестеренко та Максим Зуєв.

На сайті Верховної Ради ще не опублікували ні тексту законопроєкту №7522, ні пояснювальної записки. Однак один із авторів документа Дмитро Чорний у своєму Facebook оприлюднив порівняльну таблику до законодавчої ініціативи.

Зі статті 37 ЗУ "Про військовий обов'язок і військову службу" нардепи пропонують прибрати пункт 4: "У воєнний час забороняється виїзд призовників, військовозобов'язаних і резервістів із місця проживання без дозволу керівника відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військовозобов'язаних і резервістів СБУ, Служби зовнішньої розвідки України — без дозволу відповідного керівника)".

Зі статті 22 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" планують виключити пункт 6: "Громадянам, які перебувають на військовому обліку, з моменту оголошення мобілізації забороняється зміна місця проживання без дозволу посадової особи".



Також нардепи від "Слуги народу" пропонують змінити статтю 8 ЗУ "Про правовий режим воєнного стану", прибравши з неї пункт 16: "Забороняти громадянам, які перебувають на військовому або спеціальному обліку в Міноборони, СБУ або Службі зовнішньої розвідки України, міняти місце проживання (місце перебування) без дозволу військового комісара чи керівника відповідного органу СБУ чи СЗР; обмежувати проходження альтернативної (невійськової) служби".

Читайте також: В Україні знищили вже 36 350 російських загарбників

Отже, нардепи від "Слуги народу" хочуть виключити з чинного законодавства усі норми, що стосуються порядку виїзду призовників, військовозобов'язаних громадян і резервістів за межі місця проживання/перебування з отриманням дозволу від військкомату.скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: focus.ua

Ще одній категорії чоловіків незабаром дозволять виїзд із України під час мобілізації
В УкраЇні

Ще одній категорії чоловіків незабаром дозволять

У країні триває загальна мобілізація, через яку військовозобов'язані чоловіки не можуть залишати...

В УкраЇні

"Слуги народу" пропонують на час мобілізації

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, за яким хочуть притягувати до кримінальної...

У Раді розробили законопроєкт про компенсацію за втрачене під час війни житло
В УкраЇні

У Раді розробили законопроєкт про компенсацію за

Народні депутати напрацювали законопроєкт щодо компенсації громадянам України за житло, втрачене...

Авторизация