В Україні створили унікальний
22 июл, 2022 0 КОМЕНТАРІЇВ 199 Переглядів

В Україні створили унікальний "невидимий" дрон для ЗСУ (ВІДЕО)

Команда українських інженерів і програмістів розробила унікальний вітчизняний дрон Made in Ukraine, який допоможе армії знищувати російські війська.

Творці розповіли про особливості своєї машини журналістам "ТСН".

Розробники зібрали вже сьому версію дрону з огляду на побажання військовослужбовців ЗСУ. Він може скидати на противника снаряди для РПГ, і його боєзапас становлять шість гранат, кожна з яких може вбити окупанта. Під час випробувань з боєприпасами-муляжами БПЛА показав точність влучання до трьох метрів при скиданні з висоти 100 метрів — цього достатньо для знищення техніки, як танк, але команда планує збільшити її до одного метра, доопрацювавши конструкцію.

Оператор може керувати Made in Ukraine з відстані до 20 км, при цьому дрон "практично недосяжний" для ворожих систем протиповітряної оборони та засобів радіоелектронної боротьби. Як пояснили творці, корпус створений із сучасних матеріалів, які не містять металу й інших речовин, котрі можуть розпізнати радари. У нього також немає паливного двигуна, який нагрівається і може стати мішенню для ракет, що самонаводяться.

"Наш літак повністю електричний, він повністю відрізняється від російських аналогів, які можуть виконувати такі ж завдання тим, що не має теплового сліду, і завдання по ньому ударів сильно ускладнене", — розповів один з інженерів. — "Та технологія, за якою ми почали виготовляти літак, тільки-но почала з'являтися у світі. Можна сказати, що ми одні з перших застосували її для створення серійного професійного продукту.

Ініціатором проєкту став Володимир Яценко, фундатор Monobank. Він розповів, що одна з перших версія дрону настільки "нервувала" російські війська, що вони для його знищення запустили потужну ракету вартістю майже $200 тисяч, тоді як сам апарат коштував приблизно $5 тис.

"Я був щасливий, що ми працюємо з такою ефективністю", — зазначив бізнесмен.

До команди увійшли топові інженери та програмісти, фахівці з аерокосмічної галузі та банкір, який здобув освіту радіофізика.



Разом вони планують зібрати щонайменше стільки дронів, скільки росіяни вбили українських дітей. Як повідомила Верховна рада, станом на 21 липня в Україні загинуло щонайменше 358 малюків.

Читайте також: ЗСУ показали, що залишили після себе росіяни на острові Зміїний (ВІДЕО)

Наразі проєкт передає дрони українським військовослужбовцям безкоштовно. Якщо розробники незабаром поставлять виробництво Made in Ukraine на конвеєр, то за рік зможуть випустити до 2 тис. безпілотників — приблизно стільки ж зараз використовує ЗС РФ. скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: focus.ua

ЗСУ ефективно застосовують проти ворога безпілотники Switchblade 300 (ВІДЕО)
В УкраЇні / Відео

ЗСУ ефективно застосовують проти ворога

У мережі з'явилися кадри застосування Збройними силами України дронів-камікадзе Switchblade 300 по...

Відео, як дрони ЗСУ знищують танки РФ радянськими гранатами
В УкраЇні / Відео

Відео, як дрони ЗСУ знищують танки РФ радянськими

Для знищення російських танків Збройні сили України використовують передові технології у поєднанні...

Українська авіація за день знищили сім ворожих літаків
В УкраЇні

Українська авіація за день знищили сім ворожих

Українська авіація за день 17 березня знищила 14 літальних об'єктів російської армії....

Авторизация