Чи потрібно переводити час на зимовий на смартфонах та ноутбуках
24 окт, 2022 0 КОМЕНТАРІЇВ 262 Переглядів

Чи потрібно переводити час на зимовий на смартфонах та ноутбуках

В Україні в ніч з 29 на 30 жовтня 2022 року переведуть стрілки годинника на годину назад.

У більшості випадків сучасні електронні гаджети, які ми використовуємо щодня, переходять на зимовий час автоматично. Але трапляються випадки, коли телефон, планшет, розумний годинник або ноутбук необхідно самостійно налаштовувати на автоматичний перехід як на зимовий, так і на літній час.

Android
Телефони, розумний годинник і планшети з операційною системою Android здійснюють перехід на зимовий час автоматично. Але трапляються випадки, коли потрібно налаштувати цю функцію самостійно. Для цього необхідно зайти в "Налаштування" та натиснути "Дата та час". Там потрібно поставити галочку навпроти пункту "Дата та час мережі" ("Показувати домашній час") .

Також можна вибрати іконку "Годинник" ("Час", "Час і дата") на робочому столі або в меню телефону, перейти в налаштування і зробити ті ж кроки з першого способу.

Apple
Якщо пристрій неправильно відображає дату, час або часовий пояс або автоматично не переходить на літній або зимовий час, переконайтеся, що встановлена остання версія iOS або iPadOS.

На iPhone, iPad або iPod touch потрібно увімкнути функцію "Автоматично" в меню "Налаштування" - "Основні" - "Дата та час". Якщо висвітлиться повідомлення, що доступна оновлена інформація про часові пояси, то потрібно перезапустити пристрій і всі об'єднані з ним у пару годинники Apple Watch.

Щоб дозволити пристрою використовувати поточне місцезнаходження для визначення часового поясу, необхідно натиснути "Налаштування" - "Конфіденційність" - "Служби геолокації" - "Системні служби" та увімкнути параметр "Встановлення часового поясу".

На комп'ютері Mac із старою версією слід встановлювати часовий пояс вручну, після чого гаджет буде переводити годинник автоматично. Якщо ж встановлено macOS High Sierra або пізніша версія, то для налаштування часу необхідно переконатися, що комп'ютер підключено до Інтернету, потім зайти в "Системні налаштування" в меню та натиснути "Дата та час".



"Якщо з'являється повідомлення про наявність оновленої інформації про часові пояси, перезапустіть комп'ютер Mac. Якщо повідомлення не з'являється, вийдіть із Системних установок, зачекайте кілька хвилин, а потім знову відкрийте налаштування дати та часу.

Читайте також: В Україні запускають програму екстреного розміщення людей у зимовий період

Якщо в нижній частині області часового поясу в настройках дати та часу відображається повідомлення про те, що доступна оновлена інформація про часові пояси, перезапустіть комп'ютер Mac, щоб отримати оновлення", - пояснюють розробники.скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: apostrophe.ua

Незабаром Україна перейде на зимовий час
В УкраЇні

Незабаром Україна перейде на зимовий час

Щороку в останню неділю жовтня Україна та інші країни переводять годинник на зимовий час – це...

Збір школяра до 1 вересня з кожним роком дорожчає
В УкраЇні

Збір школяра до 1 вересня з кожним роком дорожчає

До початку нового навчального року залишилося три тижні....

Україна в ніч проти 27 березня перейде на літній час
В УкраЇні

Україна в ніч проти 27 березня перейде на літній

У ніч проти неділі, 27 березня, в Україні відбудеться перехід на літній час....

Авторизация