Коли припиняться аварійні відключення світла: в
06 дек, 2022 0 КОМЕНТАРІЇВ 106 Переглядів

Коли припиняться аварійні відключення світла: в "Укренерго" назвали термін

У вівторок, 6 грудня, в енергосистемі України очікується дефіцит потужності в результаті російської ракетної атаки напередодні, у зв'язку з цим українцям варто підготуватися до аварійних відключень електроенергії.

Про це повідомив глава НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в етері телемарафону.

Російські ракети пошкодили електростанції й підстанції "Укренерго", однак українська енергосистема продовжує працювати і зберігає зв'язок з європейською.

Щоб не розбалансувати енергосистему після ракетних атак ворога, у регіонах ввели аварійні відключення. Водночас енергетики роблять усе, аби замінити їх на планові, вкладаючись у ліміти, які були за 3-4 дні до чергової російської атаки.

За словами глави "Укренерго", дефіцит в енергосистемі пояснюється тим, що дяекі енергоблоки потребують набору потужності після обстрілів.

"Це стандартний технологічний процес. Ми вже це спостерігали не раз після масованих атак, коли день-два потрібно для того, щоб відновити нормальне виробництва електроенергії в системі – після цього очікуємо, що ситуація стабілізується. І будемо повертатися по-трошки до нормального функціонування. Наскільки це можливо в сьогоднішніх умовах", – пояснив Кудрицький.

Тож, аварійні відключення електроенергії будуть діяти 6 грудня в різних областях, доки енергетики ремонтують систему, підстанції й лінії електропередач. Однак найскладніша ситуація в Одеській області, де все ж сталося влучання ворожих ракет.

Читайте також: Українська авіація завдала 18 ударів по позиціям росіян

Зараз ми подаємо напругу туди резервними схемами живлення для того, щоб заживити насамперед критичну інфраструктуру міста і принаймні частково подати електроенергію громадянам.



Думаю, що цю ситуацію ми також вирішимо в найближчі кілька днів. І також в інших областях зараз, де були аварійні відключення енергоспоживачів, відновлюється енергопостачання поступово", – додав очільник "Укренерго".скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: apostrophe.ua

Графіки відключення світла у вихідні: що кажуть в
В УкраЇні

Графіки відключення світла у вихідні: що кажуть в

Завдяки стабілізації ситуації в енергосистемі в Україні на вихідних можуть запровадити планові...

В Укренерго розповіли, де відключатимуть світло
В УкраЇні

В Укренерго розповіли, де відключатимуть світло

У понеділок, 14 листопада, діятимуть планові відключення електроенергії у низці регіонів України....

Графіки відключення світла можуть стати комфортнішими з наступного тижня
В УкраЇні

Графіки відключення світла можуть стати

Масовані удари РФ по енергосистемі України викликали проблеми в електропостачанні у низці регіонів,...

Авторизация