Британські вчені випустили книгу Ефект Зеленського
26 янв, 2023 0 КОМЕНТАРІЇВ 91 Переглядів

Британські вчені випустили книгу Ефект Зеленського

У Британії вийшла книга вчених, докторів політичних наук Ольги Онух та Генрі Гейла під назвою Ефект Зеленського.

У ній експерти досліджували українську ідентичність та розвиток громадянської нації.

Про це повідомляє УП.Життя

Наголошується, що сходження українського президента на світову політичну сцену та опір нашого народу агресії Росії стали предметом дослідження в англомовному науковому світі, яке тривало протягом трьох років.

Було зроблено аналіз дисидентських рухів, історій українських революцій, виступів президента, скетчів 95 Кварталу, серіалу Слуга народу та проведено соціологічні опитування громадян нашої країни.

"Ця книга про те, що ми вирішили назвати "ефект Зеленського": про українську громадянську націю, з якої, власне, вийшов цей Зеленський. Що це нація, де громадяни залучені до громадянського обов'язку, до громадської активності. І не лише з 91-го року, але й теж з часів дисидентів і раніше. І власне така громадянська нація створила, породила Володимира Зеленського та інших людей його генерації", - наголосила Онух.

Вона додала, що книга не лише про громадянську націю, а й про Зеленського як лідера, який зміг долучити до неї людей, які ще до 2019 року не бачили себе її частиною. Зокрема, російськомовних українців східно-південних регіонів.



"Ми запитували у пересічних українців, як вони приєдналися до оборони України. І там були варіанти відповідей на вибір: участь у ЗСУ, волонтерство, пожертвування. І був пункт Вкажіть свій варіант. Зазвичай цією опцією користуються небагато людей - усі обирають із запропонованих готових варіантів.

Читайте також: В ISW пояснили, навіщо в Москві розмістили ППО на дахах будівель

Але в 22-му році сотні людей нам дописали цей пункт, уточнили, як саме вони приєдналися до оборони своєї держави, і там були такі чудові речі, про які ми згадали в книзі, наприклад, людина в якомусь селі в Центральній Україні написала, що приготувала ситний український суп і віднесла до ЗСУ, щоб хлопцям було що їсти. Інший хтось відповів, що вони доїли молодих кіз, які дають поживніше молоко, аби віднести це до лісу українським солдатам", - сказала Онух.скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: korrespondent

Зеленський не впевнений, що Путін ще живий
В УкраЇні

Зеленський не впевнений, що Путін ще живий

Президент України Володимир Зеленський не зовсім упевнений, що голова Кремля Володимир Путін ще...

Допомога авіації. Зеленський про новий бюджет США
В УкраЇні

Допомога авіації. Зеленський про новий бюджет США

Президент Володимир Зеленський повідомив, що оборонний бюджет США передбачатиме додаткову допомогу...

Джордж Буш порівняв Зеленського із Черчіллем
В УкраЇні

Джордж Буш порівняв Зеленського із Черчіллем

Колишній президент США Джордж Буш назвав президента України Володимира Зеленського "Вінстоном...

Авторизация