У Верховній Раді попередили про загрозу із Запорізького спрямування
07 мар, 2023 0 КОМЕНТАРІЇВ 161 Переглядів

У Верховній Раді попередили про загрозу із Запорізького спрямування

Російські війська на Запорізькому напрямку формують резерви для наступу, хоча основні сили противника перебувають у Донецькій області.

Про це 6 березня заявив секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки полковник СБУ Роман Костенко в ефірі телеканалу Еспресо.



"На півдні ворог формує резерви, частину яких підтягнув з правобережжя Херсонщини під час свого відходу. Як для противника, так і для нас – це стратегічний напрямок", — сказав він.

За словами Костенка, завдання ЗСУ полягає у тому, щоб звільнити окуповані території та розчленувати вороже угруповання на дві частини. Росіяни ж хочуть зберегти сухопутний коридор до окупованого Криму та вихід до Азовського моря. Таким чином, окупантам слід утримати південь

Тому вони сильно там замінували, тримають угруповання. Але ми маємо інформацію, що вони планують там і просуватися", — зазначив Костенко.

Також полковник СБУ додав, що основні сили противника на Донеччині збирають ударні угруповання. Проте на Запорізькому напрямі також є підготовлені частини. При цьому командування ЗСУ про це знає та готується.

За словами Костенка, Запорізький напрямок є таким же загрозливим, як і Донецький. Це два стратегічні напрями як для ЗСУ, так і для ЗС РФ.

Читайте також: Військовий облік українок у 2023 році: хто має відстрочку на три роки

"На сході йдуть активніші бойові дії, тому що противник бачить там можливість захопити Бахмут і представити це як певну перемогу, захоплення великого міста, і таким чином пояснити здачу Херсона", — зауважив Костенко.скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: focus.ua

У ГУР озвучили одну із стратегічних цілей контрнаступу
В УкраЇні

У ГУР озвучили одну із стратегічних цілей

Одна із стратегічних цілей анонсованого українського контрнаступу полягає у спробі "вбити клин у...

РФ готує масштабний наступ на Україну
В УкраЇні

РФ готує масштабний наступ на Україну

Російські війська збираються організувати новий великий наступ на Україну, а тому ретельно готують...

ЗСУ знищили стратегічний міст у тилу ворога
В УкраЇні

ЗСУ знищили стратегічний міст у тилу ворога

Збройні Сили України підірвали залізничний міст у Запорізькій області, через який російські...

Авторизация