15 вересня увійде в історію як блискуча перемога українських військ і розгром росіян у битві за село Андріївка під Бахмутом
18 сен, 2023 0 КОМЕНТАРІЇВ 1 417 Переглядів

15 вересня увійде в історію як блискуча перемога українських військ і розгром росіян у битві за село Андріївка під Бахмутом

15 вересня увійде в історію як блискуча перемога українських військ і розгром росіян у битві за село Андріївка під Бахмутом, яка розпочалася у травні цього року.

Підтверджені втрати росіян тільки за останній місяць, які згодом будуть продемонстровані, – командир 85-ї мотострілецької бригади, начальник розвідки 72-ї мотострілецької бригади, три командири батальйонів 72-ї бригади, сотні солдатів і офіцерів.



Ворог чинив шалений спротив – ціла російська бригада обороняла одне село із двох вулиць і пів сотні будинків, кожного дня росіяни з Андріївки виносили 200-х і 300-х, надсилали поповнення, направляли штурмові групи для контратак.

Фланги 72-ї бригади прикривали 85-та і 57-ма мотострілецькі та 31-ша десантно-штурмова бригади. У складі російського угруповання в районі Андріївки діяли окремі підрозділи – кадировська гвардія "Ахмат", 10-та бригада спецназу ЗС РФ, окремий розвідувальний батальйон ПДВ "Эспаньола", озброєний великою кількістю FPV-дронів. Росіян підтримували значні сили авіації.

Але 3-тя штурмова бригада ЗСУ під командуванням полковника Андрія Білецького продемонструвала перевагу над росіянами в боєздатності, організації, управлінні. Це стало перемогою саме якості над кількістю.

Перемога була б неможливою без ефективних дій приданих 3-й бригаді штурмових підрозділів – частин 92-ї механізованої бригади, прикордонників, стрілецького батальйону, кількох підрозділів ударних дронів, артилерійської підтримки сусідніх бригад та артилерії ОТУ.

Ось так досягається прорив та знищення вузлів ешелонованої оборони ЗС РФ – потрібно уважно вивчити принципи організації та застосування військ 3-ї штурмової бригади у битві за Андріївку.

У цих боях загинуло, на жаль, багато справжніх героїв і патріотів України. Ворог був потужний і не поступався ні у кількості військ, ні у кількості боєприпасів.

Але втрати росіян у рази вищі. Чому? 3-тя штурмова не проводила "м'ясні штурми", а навпаки, створювала перевагу в маневрі вогнем, постійно покращувала ситуаційну обізнаність, ретельно будувала взаємодію та злагодженість, перегравала противника у тактиці та швидкості ухвалення рішень. Головним принципом було уникнути значних жертв особового складу та зберігати високий темп втрат противника.

Вітаю із цим справжнім успіхом воїнів, які взяли участь у жорстоких боях за Андріївку – уся ваша важка праця дала результат.

Читайте також: Сили спецоперацій ЗСУ та артилерія знищили під Бахмутом склад із ракетами для російських вертольотів (ВІДЕО)

Вічна слава всім героям, хто наближав цю перемогу ціною свого життя.скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: gordonua.com

Бійці ЗСУ звільнили ще одне село на Донеччині
В УкраЇні / Топ новини

Бійці ЗСУ звільнили ще одне село на Донеччині

Українські військовослужбовці, які напередодні звільнили від окупантів низку населених пунктів...

Львівські десантники знищили ворожий бронетранспортер, два танки та 15 загарбників (ВІДЕО)
В УкраЇні / Відео

Львівські десантники знищили ворожий

Артилеристи 80 окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ на сході України знищили ворожий...

Українські десантники знищили ворожий БТР та склад із боєприпасами (ВІДЕО)
В УкраЇні / Відео

Українські десантники знищили ворожий БТР та

Артилерія 81-ї бригади Деасантно-штормових військ знищила БТР та склад із боєприпасами російських...

Авторизация