Лікарі розповіли про корисні продукти для профілактики хвороб мозку
02 мар, 2023 0 КОМЕНТАРІЇВ 182 Переглядів

Лікарі розповіли про корисні продукти для профілактики хвороб мозку

У світі налічується близько 50 млн. людей з деменцією, щорічно фіксується близько 10 млн. нових випадків захворювання.

У самарському управлінні Росспоживнагляду розповіли, яким має бути харчування для профілактики розвитку деменції, зокрема хвороби Альцгеймера.

Санітарні лікарі запевняють, що у людей похилого віку психічна функція пов’язана зі станом харчування. При оптимізації живлення покращуються когнітивні функції. Дієти з високим вмістом антиоксидантів – насамперед, вітамінів С та Е – ризик розвитку захворювання знижують.



Вітамін Е нейтралізує вільні радикали в мозку та у всьому організмі. Він міститься в горіхах, насінні, авокадо, помідорах, червоному перці та шпинаті.

Вітаміни В9, В12, фолати (солі фолієвої кислоти) допомагають запобігти віковим змінам у мозку. Багато фолатів міститься в сочевиці, шпинаті, буряках, броколі, цвітній та листовій капусті, петрушці. Вітаміни групи B містяться в рибі, картоплі, яйцях, птиці, червоному м’ясі.

Фосфатидилсерин відіграє у підтримці цілісності клітинних мембран мозку. Недостатній вміст фосфатидилсерину спричиняє порушення розумової діяльності та депресії у людей похилого віку. Зазвичай організм виробляє достатньо фосфатидилсерину, але при дефіциті надходження фолієвої кислоти і вітаміну В12 рівень його знижується, в такому випадку необхідний додатковий прийом.

Знижує рівень цукру та холестерину в крові, зменшує ризик розвитку хвороби Альцгеймера берберин. Він міститься в жовтокорні, барбарисі та коптисі китайському. В цілому, з їжею його не так просто одержати, тому можна розглянути варіант прийому біологічно активних добавок із берберином.

Читайте також: Лікар попередив про смертельну небезпеку ковбаси

Жовтий пігмент куркуми, куркумін також показує хороші результати при профілактиці вікових ушкоджень головного мозку. Дослідники звернули увагу на куркумін, коли помітили, що мешканців сільських районів Індії у віці 70-79 років, які вживають велику кількість куркуми, найнижчий рівень хвороби Альцгеймера у світі: у п’ять разів нижчий, ніж у європейців.скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: newsyou.info

Ці речовини та продукти будуть тримати мозок у тонусі
Здоров'я та краса

Ці речовини та продукти будуть тримати мозок у

У новому дослідженні, присвяченому впливу їжі на здоров’я мозку, зазначається, що певні харчові...

Дев’ять продуктів, які покращать пам’ять
Здоров'я та краса

Дев’ять продуктів, які покращать пам’ять

У ході недавнього дослідження з’ясувалося, що зміцнити здоров’я мозку допоможуть два напої....

Вчені розповіли, як знизити ризик появи небезпечного захворювання мозку
Здоров'я та краса

Вчені розповіли, як знизити ризик появи

Хвороба Альцгеймера є важким захворюванням мозку і це найпоширеніша форма деменції....

Авторизация