Сім помилок в харчуванні, що прискорюють старіння
29 май, 2023 0 КОМЕНТАРІЇВ 99 Переглядів

Сім помилок в харчуванні, що прискорюють старіння

Кожна людина мріє якомога довше зберегти молодість і здоров’я.

Щоб добре виглядати і відчувати себе краще вчені рекомендують звернути увагу на те, що щодня знаходиться у вас в тарілці.



Їжа може допомогти, або навпаки нашкодити здоров’ю, особливо сильно вона впливає на людей в середньому віці і старше. Дієтологи розповідають про найбільш поширені помилки в харчуванні, які можуть прискорити процес старіння.

Занадто багато натрію

Велика частина натрію міститься в перероблених упакованих продуктах харчування і в їжі, яка подається в ресторанах і кафе, відзначає американський Центр з контролю і профілактики захворювань. Надлишок натрію в організмі може викликати гіпертонію і збільшити ризик захворювань серця. У день рекомендується 2300 міліграмів натрію. Щоб не перевищити дозу потрібно менше харчуватися поза домом і звертати увагу на інформацію на етикетках продуктів. Якщо ж доводиться з’їсти продукт з високим вмістом натрію, його краще поєднувати з тими, які містять калію. Наприклад, банани, солодка картопля і шпинат можуть нейтралізувати натрій.

Відмова від всіх жирів

Жири необхідні для підтримки росту клітин, захисту органів і допомоги в засвоєнні деяких поживних речовин. Краще обмежити насичені жири, які підвищують рівень поганого холестерину, але повністю виключати жири не рекомендується. За даними, дотримання дієти, багатої омега-3, може знизити ймовірність розвитку когнітивних проблем, деяких типів раку і захворювань очей. Кращі джерела цих жирів включають в себе лосось, волоські горіхи, лляне насіння і сардини.

Надлишок цукру

Прихований цукор міститься в багатьох продуктах-від печива до кетчупу. Занадто багато цукру в раціоні підвищує тиск, збільшує ризик діабету, серцевого нападу і розвитку жирової хвороби печінки, відзначає Harvard Health Publishing. Різні хвороби завчасно зношують організм, що відбивається не тільки внутрішньо, але і на зовнішності.

Дефіцит білка в раціоні

Після 30, згідно з дослідженнями, людина починає втрачати до 5% м’язів протягом 10 років. Це може призвести до більшої слабкості та меншої рухливості. Більш того, іноді з віком здатність тіла розщеплювати і синтезувати білок знижується, а це означає, що може знадобитися ще більше білка для потреб організму. Цей елемент збільшує працездатність і фізичну активність у літніх чоловіків.

Недолік клітковини

Нормальний рівень клітковини в організмі допомагає шлунково-кишковому тракту добре функціонувати, підтримуючи здорові бактерії і запобігаючи накопиченню токсинів, які можуть привести до раку. Згідно з даними іністерства сільського господарства США, клітковина також необхідна для здоров’я серця.

Економія на овочах і фруктах

Саме фрукти і овочі мають безліч корисних і поживних якостей, необхідних для здоров’я організму. Їх недолік пов’язують з ризиком діабету, серцевих захворювань і деякими видами раку. Овочі та фрукти мають протизапальні властивості, містять багато вітамінів, мінералів і антиоксидантів.

Читайте також: Дієтологи розповіли про те, як вибрати олію для здорового харчування

Зловживання алкоголем

Велика кількість міцних напоїв підсилює процес старіння. Це сприяє розвитку раку, ураження печінки, імунної системи, втрати пам’яті, розвитку гіпертонії, хвороб серця і багатьом іншим небезпечним станам.скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: newsyou.info

Вчені назвали продукти, які підвищують кров’яний тиск
Здоров'я та краса

Вчені назвали продукти, які підвищують кров’яний

Фахівці з’ясували, вживання яких продуктів слід уникати людям, що страждають підвищеним тиском....

Лікар попередив про смертельну небезпеку ковбаси
Здоров'я та краса

Лікар попередив про смертельну небезпеку ковбаси

Нітрит натрію, що міститься у ковбасних виробах, підвищує ризик розвитку раку....

Терапевт назвала п’ять продуктів, які можуть спровокувати загострення артриту
Здоров'я та краса

Терапевт назвала п’ять продуктів, які можуть

Загострення артриту це коли симптоми артриту сильно погіршуються протягом певного періоду часу від...

Авторизация