Прості правила, які допоможуть не кинути роботу над фігурою на півдорозі
06 июн, 2023 0 КОМЕНТАРІЇВ 329 Переглядів

Прості правила, які допоможуть не кинути роботу над фігурою на півдорозі

Багато людей, які починають правильно харчуватись та активно займатися спортом, щоб змінити фігуру, досить швидко перегорають.

Психологи розповідають, як вчинити, щоб не хотілося все кинути і зусилля не зникли задарма.



1. Перестань намагатися щосили

Уяви, що ти машина, яка їде до мети. Тобі не потрібний повний бак, щоб їхати, важливо стежити, щоб він не спорожнів. Тому не витрачай енергію на підтримку найсильнішої мотивації, просто продовжуй рух. Якщо відчуваєш, що хочеш зірватися… дозволь собі! Перерва в дієті та вправах на 1-2 дні не зведе тебе з правильного курсу, а лише допоможе його дотримуватися.

2. Став реальні цілі

Дієтологи часто говорять про те, що багато людей хочуть скинути у 3–4 рази більше кілограмів, ніж можуть. Постав досяжну мету: наприклад, прибрати 10% ваги за півроку та підтримувати цей результат ще півроку. І не фокусуйся на голих цифрах: м’язи важчі за жир. Якщо в тебе з’являються нові корисні звички (їш менше солодкого, не клади цукор у каву тощо), вони допомагають рухатися до мети.

3. Придумай свій план харчування

Як відомо, достатньо вилучити з раціону 150 калорій, щоб без зусиль схуднути за рік на 7 кг. Подумай, без якої їжі ти не можеш прожити, який спосіб життя ведеш, і вибудовуй план харчування навколо цього.

4. Не бери приклад із моделей

Минулого року вчені провели цікавий експеримент: дві групи людей одержали журнали з різними обкладинками. У перших вона була нейтральною, на другій були зображені дуже стрункі супермоделі. Перша група продовжила худнути, а в другій більшість піддослідних набрали вагу. Так вийшло тому, що, бачачи перед очима нереальну мету (адже модельна стрункість — це не лише цифри на вагах, а й багато інших чинників), люди розуміли, що їм цього не досягнути, і переставали навіть намагатися.

5. Запам’ятай відчуття

Коли з’їси не тільки смачне, а й корисне, а ще й потренуєшся, почуваєшся добре. Мотивація рідко з’являється до тренування, зате відчуття після неї варті того, щоб згадувати про них… і знову це робити.

6. Придумай подарунки

Рухатися до мети простіше, якщо дорогою на тебе чекають бонуси. Розмір одягу став меншим? Купи круті легінси. Пройшла половина шляху до бажаної фігури? Порадуй себе якісною косметикою або будь-чим, що приносить тобі радість!

7. Влаштуй змагання

Вже доведено, що робота в групах ефективніша за одиночний забіг. Домовся з подругами, створіть спільний чат і рухайтеся до мети. До речі, організатори зазвичай худнуть швидше за учасників, бо підсвідомо відчувають відповідальність.

8. Перестань зважуватися щодня

Ти, напевно, знаєш, що вага може скакати з багатьох причин. Вставай на ваги раз на тиждень, а краще – у два. Тоді картина буде об’єктивнішою.

Читайте також: Шість порад від уролога, які допоможуть "повернути" тестостерон і чоловічу силу

9. Оточи себе здоров’ям

Нехай у холодильнику на видному місці лежать овочі, фрукти та кисломолочні продукти, бігові кросівки та спортивна форма знаходяться на видному місці. Ці незначні дрібниці мають позитивний психологічний вплив!

скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: newsyou.info

5 простих правил, які допоможуть схуднути
Здоров'я та краса

5 простих правил, які допоможуть схуднути

Процес схуднення вимагає від нас достатньо зусиль, самовідданості, твердої мотивації та дотримання...

Шість основних правил жіночого здоров'я
Здоров'я та краса

Шість основних правил жіночого здоров'я

Щоб насолоджуватися кожним прожитим днем і почуватися щасливою, потрібно вміти дбати про власне...

Стало відомо, чому важливо стежити за своїми нігтями
Здоров'я та краса

Стало відомо, чому важливо стежити за своїми

Медики відзначають, що багато людей не сприймають потенційні попереджувальні сигнали хвороби, що...

Авторизация