12 апр, 2022 0 КОМЕНТАРІЇВ 652 Переглядів

"Слуги народу" пропонують на час мобілізації повертати з-за кордону всіх чоловіків призовного віку

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, за яким хочуть притягувати до кримінальної відповідальності чоловіків призовного віку, які під час дії воєнного стану, який продовжили до кінця квітня, не повернулися з-за кордону в Україну.

Відповідно до тексту проєкту, у випадку введення в Україні або окремих регіонах воєнного стану, особи, які перебувають за кордоном, але за законом підлягають мобілізації, мають повернутися на територію країни у 15-денний термін. Перш за все це стосується членів Кабінету міністрів, керівників органів державної влади та їх заступників, народних депутатів, сільських, селищних, міських голів, працівників правоохоронних органів, суддів, які перебувають за межами України.

Якщо чоловіки призовного віку у встановлений термін не повертаються без вагомих на те причин, то їм загрожує позбавлення волі на термін до 10 років.

Поважними причинами, які дають можливість не повертатися в країну під час мобілізації, значаться заборона на виїзд з країни перебування, стихійні лиха, катастрофи, аварії, відрядження, перебування на стаціонарному лікуванні або інші обставини, що перешкоджають виїзду з країни перебування.



Читайте також: Як отримати 2000 гривень допомоги українцям в ПриватБанку

Варто зазначити, що першими ініціаторами законопроєкту зазначаються нардепи від "Слуги народу" Федір Веніславський, Мар'яна Безугла, Ігор Копитін, Ігор Герасименко, Юрій Здебський. На момент виходу новини документ розглядався у профільному комітеті Верховної Ради.скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: telegraf.com.ua

З середини квітня в Україну приїде справжне тепло
В УкраЇні

З середини квітня в Україну приїде справжне тепло

Український синоптик Наталка Діденко заявила про те, що на загальне потепління українцям слід...

Україна в ніч проти 27 березня перейде на літній час
В УкраЇні

Україна в ніч проти 27 березня перейде на літній

У ніч проти неділі, 27 березня, в Україні відбудеться перехід на літній час....

Для людей з інвалідністю спростили виїзд за кордон
В УкраЇні

Для людей з інвалідністю спростили виїзд за кордон

Кабінет міністрів України змінив Правила перетинання державного кордону людьми з інвалідністю та...

Авторизация