У Неаполі знайшли давню мозаїку у вітальні відомого садиста та правої руки імператора Августа
16 дек, 2022 0 КОМЕНТАРІЇВ 278 Переглядів

У Неаполі знайшли давню мозаїку у вітальні відомого садиста та правої руки імператора Августа

Археологи з Неаполітанського університету "L'Orientale" знайшли мозаїчну підлогу з початкової фази будівництва вілли Публія Ведія Полліона.

Власник вілли найвідоміший своїм жорстоким ставленням до рабів, хоча й походив з сім’ї звільненого раба, повідомляють Arkeonews.

Археологи знайшли стародавню мозаїку під час дослідження археологічного парку Паусіліпон. Колись це був елітний квартал Неаполя, який складається зі стародавніх споруд, які виходять до моря. До парку можна потрапити через тунель "Grotta Seiano" довжиною 770 метрів, який викопаний у римський період.

Головною пам'яткою парку є вілла Публія Ведія Полліона, правої руки імператора Августа, яку побудували в першому столітті до нашої ери. Він прославився своїми розкішними смаками та жорстокістю до своїх рабів — коли вони йому не подобалися, він нібито згодовував їх міногам у ставку для вугрів. Крім своєї вілли, він побудував театр на 2000 осіб, Одеон для невеликих вистав, Німфеум і курортний комплекс.

Читайте також: Вчені знайшли в незвичайному місці рештки вимерлого сумчастого вовка

Полліон залишив свій маєток Августу після смерті в 15 р. до н. е. разом з інструкціями звести на цьому місці відповідний пам’ятник. До часів Адріана, який помер у 138 році нашої ери, вілла належала імперії та переходила від одного імператора до іншого.



Мозаїку, яка складається з крихітних білих мозаїк із подвійною чорною рамкою, було виявлено навмисно закопаною під проєктами реконструкції, які імператор Август наказав виконати після смерті Ведія.скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: focus.ua

Археологи знайшли давньоєгипетський амулет з загадковими символами
Наука

Археологи знайшли давньоєгипетський амулет з

Під час археологічних розкопок на півночі Туреччини, де раніше знайшли унікальні мозаїки, було...

У Греції розкопали статую молодого Геракла
Наука

У Греції розкопали статую молодого Геракла

У стародавньому місті Філіппи на півночі Греції археологи виявили величезну статую молодого...

У Газі фермер випадково знайшов вишукану візантійську мозаїку
В світі / Наука

У Газі фермер випадково знайшов вишукану

У Палестині знайшли дорогоцінний камінь візантійської доби....

Авторизация