В Ізраїлі археологи знайшли 2000-річну гробницю із останками повитухи
26 дек, 2022 0 КОМЕНТАРІЇВ 128 Переглядів

В Ізраїлі археологи знайшли 2000-річну гробницю із останками повитухи

Ізраїльські археологи проводили розкопки в печері віком дві тисячі років і знайшли гробницю, де, найімовірніше, була похована одна з повитух, присутніх під час народження Ісуса Христа у Віфлеємі, Соломія.

Про це повідомили в Daily Mail.

У християнській традиції Соломію пов'язують із народженням Ісуса. Вона згадується в Євангелії від Якова, де описується як соратниця безіменної акушерки, яка була під час народження Христа.



Легенда говорить, що жінок-акушерок привів до Богородиці Йосип - чоловік Марії, але вони не допомогли останній народити, оскільки дитина з'явилася на світ безболісно у чудесно: "у печері засяяло таке світло, що вони не могли його винести, а через деякий час світло зникло і з'явилося немовля, вийшло воно і взялося за груди матері своєї Марії". Спочатку Соломія не повірила в таке диво, але Бог пробачив їй зневіру.

Усипальниця повитухи Соломії складається з окремих камер із похоронними нішами. Стіни та підлога прикрашені різьбленням, а в передній частині організовано двір площею 350 квадратних метрів.

Також у печері виявили сліди присутності людей ранньовізантійського періоду – приблизно V століття. У гробниці залишилися сотні глиняних олійних ламп пілігримів та написи вірян на стінах. Гробницю відвідували прочани з Візантії, Сирії, Каппадокії.

Читайте також: Вчені знайшли поселення мая, загублене у джунглях

Однак чи справді існувала повитуха Соломія, і чи була вона похована у цій печері, невідомо. Археологи припускають, що це жіноче ім'я могло бути висічене на одній із похоронних кам'яних гробниць, хтось із християн це побачив і повідомив іншим, що знайшов місце повитухи Христа.скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: apostrophe.ua

Дослідники впевнені, що гробницю повитухи Ісуса знайдено
Наука

Дослідники впевнені, що гробницю повитухи Ісуса

Відомство старожитностей Ізраїлю (IAA) оприлюднило зображення після археологічних робіт, які дали...

Тисячі кам'яних колон у Північній Ірландії сформувалися за лічені дні
Наука

Тисячі кам'яних колон у Північній Ірландії

Дорога гігантів — унікальна пам'ятка Північної Ірландії, яка, по суті, складається з 40 тисяч...

В Угорщині археологи виявили скарби бронзового віку, яким понад 3000 років
Наука

В Угорщині археологи виявили скарби бронзового

Вченим просто пощастило виявити набір стародавніх дорогоцінних артефактів під час розкопок, які...

Авторизация