Знайдено таємну кімнату під пірамідою Хеопса
04 мар, 2023 0 КОМЕНТАРІЇВ 138 Переглядів

Знайдено таємну кімнату під пірамідою Хеопса

Археологи нарешті змогли підтвердити, що під північною стороною Піраміди Хеопса, знаходиться таємна кімната. Її вдалося виявити за допомогою сканування мюонної радіографії космічними променями та використання ендоскопічної камери.

І ця дивовижна знахідка ще раз підтверджує, що найбільша і найстаріша з усіх Пірамід Гізи все ще може розповісти свої таємниці, пише Express.



Геофізик та професор з Технічного університету Мюнхена Крістіан Гроссе сказав: "Те, що ми виявили кімнату в піраміді — це щось неймовірне. Але той факт, вона досить великих розмірів, щоб вмістити кількох людей, робить її ще загадковішою та важливішою".

Ширина приміщення близько 2,1 м, а довжина 9,1 м, що дещо більше, ніж вважалося раніше на основі результатів сканування. Дослідники висувають теорію, що вона потрібна для зменшення тиску з розташованих нижче камер.

Такі ж приміщення можна зустріти над поховальною кімнатою царя Хуфу, а ще у піраміді в Мейдумі — єгипетській піраміді, яка розташована по дорозі в Файюм, приблизно за 100 км на південь від Каїра.

Якщо взяти до уваги ймовірне призначення приміщення, а також відсутність будь-яких слідів та ознак діяльності, то всередину протягом 4,5 тис. років не ступала жодна нога людини.

За словами Мустафи Вазірі, генерального секретаря Вищої ради старожитностей Єгипту, про існування цієї кімнати дослідники підозрювали ще з 1962 року.

Над самим входом до піраміди знаходяться викладені камені у вигляді шестикутника. Таку технологію використовують задля покращення міцності структури та її стійкості у приміщеннях, де є стелі. Це зі свого боку давало натяки на існування ще одної прихованої кімнати саме тут.

Професор Гроссе додав: "Піраміди є об'єктом Всесвітньої спадщини. Через це ми мусимо дуже бережно та обережно досліджувати піраміду, щоб не зробити ніяких помилок. Саме через це ми працюємо, використовуючи радари та ультразвукові вимірювальні прилади, які не приносять шкоди та руйнувань, а іноді навіть не потрібні безпосередні контакти зі спорудою".

Після того, як команді вдалося виявити приміщення, дослідники встановили ендоскопічну камеру між каменями ззовні. Потрапивши всередину піраміди, вона опинилася в порожній прихованій кімнаті. Це зі свого боку дозволило археологам глянути на неї із середини.

Читайте також: Учені розповіли, як розпізнати психопата й "темну особистість"

А проте вивчення древньої піраміди на цьому не зупинилося. За словами археологів, їм все ще належить точно визначити призначення знайденого приміщення, а також відкрити те, що знаходиться за його задньою стінкою. І для цього вони використовуватимуть нові методи дослідження та технології.скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: focus.ua

Найдавніший у світі рунічний камінь знайдено в Норвегії
Наука

Найдавніший у світі рунічний камінь знайдено в

Археологи в Норвегії знайшли, за їхніми словами, найдавніший у світі рунічний камінь, написам якого...

Британські археологи знайшли єгипетську гробницю невідомого царя часів правління Нефертіті
Наука

Британські археологи знайшли єгипетську гробницю

Британські археологи входять до групи єгипетських дослідників, які виявили стародавню царську...

Вчені виявили письмові записи про біблійного царя Давида
Наука

Вчені виявили письмові записи про біблійного царя

Стела Меша, яку ще також називають "Моавітський камінь", — це чорна базальтова кам'яна плита, яку...

Авторизация