Учені висунули нову версію появи Covid-19
19 мар, 2023 0 КОМЕНТАРІЇВ 490 Переглядів

Учені висунули нову версію появи Covid-19

Пандемія коронавірусу могла розпочатися через продаж на ринку китайського міста Ухань заражених Covid-19 єнотовидних собак.

Такого висновку дійшли дослідники, проаналізувавши генетичні дані, зібрані на ринку живих продуктів, повідомляє видання The Guardian.



Аналіз послідовностей генів, які були опубліковані китайською командою в науковій базі даних Gisaid, показав, що деякі з Covid-позитивних зразків були багаті на ДНК єнотовидних собак. Крім того, сліди ДНК, що належать іншим ссавцям, зокрема циветам, також були присутні у Covid-позитивних зразках.

Учені зазначають, що таке відкриття не доводить, що єнотовидні собаки або інші тварини, заражені Covid, викликали пандемію. Однак вони вважають, що ця теорія стає більш вірогідною. Свої висновки фахівці передали групі експертів у Всесвітній організації охорони здоров'я.

"Дані ще більше вказують на ринкове походження", — сказав журналу Science біолог-еволюціоніст із Scripps Research професор Крістіан Андерсен.

Зі свого боку вірусолог і старший керівник групи в Інституті Френсіса Крику в Лондоні доктор Джонатан Стой заявив, що виявлення єнотовидних собак, інфікованих коронавірусом, посилює ймовірність того, що сільськогосподарські тварини були важливою ланкою в серії подій, які призвели до пандемії.

"Однак це не спростовує теорії лабораторного витоку: для цього потрібно довести, що такі тварини були заражені до їх прибуття та демонстрації на ринку морепродуктів у Хуанані, що, можливо, ніколи не буде можливим", — додав він.

Читайте також: Вчені заявили про небезпеку туалетного паперу

Нагадаємо, 26 лютого в Міненергетики США заявляли, що причиною пандемії Covid-19, ймовірно, став ненавмисний витік з китайської лабораторії.скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: focus.ua

Учені нарешті з'ясували, чи махає хвіст собакою
Наука

Учені нарешті з'ясували, чи махає хвіст собакою

Потрібні були десятки років вивчення друзів наших менших, щоб нарешті розставити всі крапки на "і"...

На супутнику знайшли сліди астероїдів, які вбили динозаврів на землі
Наука

На супутнику знайшли сліди астероїдів, які вбили

Учені досліджували зразки місячного ґрунту й з'ясували, що мільйони років тому падіння астероїдів...

Вчені назвали місце, де вперше з'явився COVID-19
Наука

Вчені назвали місце, де вперше з'явився COVID-19

Першим епіцентром пандемії COVID-19 став ринок морепродуктів Хуанань в Ухані (Китай)....

Авторизация