У Британії розгортають БПЛА для України на основі 3D-друку
18 фев, 2023 0 КОМЕНТАРІЇВ 137 Переглядів

У Британії розгортають БПЛА для України на основі 3D-друку

У Великій Британії донедавна було засекречено програму з розробки безпілотників для України.

Про це повідомляє The War Zone.

Міністерство оборони в кооперації з компанією Qintiq співпрацює для розробки нових технологій, щоб створювати експериментальні проєкти безпілотників. Серед безлічі розробок незрозуміло, яка частина з них була відправлена Україні. Однак відомо, що було створено якийсь дрон-камікадзе з трикутним крилом, який друкується на 3D-принтері.

Qinetiq заявила, що ведеться розробка експериментальних дронів у межах ширшої програми Future Capability Group. На супровідній фотографії було показано невеликий БПЛА з трикутним крилом, хвостовим оперенням і двигунами, ймовірно, надруковані на 3D-принтері. У виданні пишуть, що це може бути один із експериментальних видів БПЛА.

Мета програми полягала в тому, щоб надати рекомендації щодо безпілотних авіаційних систем, які могли б бути легко розгорнуті українськими військовими. У межах програми KINDRED оцінюється, які види зброї можна передати Україні протягом 4 місяців. Безпілотники, як заявляється, повинні були розробляти всього за 3 тижні.



Згідно з QinetiQ, тестові проєкти охоплювали управління і контроль безпілотників, набір датчиків, а також проєкти VTOL — дрони з вертикальним зльотом і посадкою. Крім цього було показано унікальний дрон-камікадзе з трикутним крилом, надрукований на 3D-принтері. Він пройшов усі випробування, але досі невідомо, чи пішли експерименти з розробки далі й досягли України. Велика Британія передала Україні щонайменше 2000 безпілотників, включно з дронами-камікадзе.

Читайте також: Для Путіна побудували секретну мережу залізниць, що ведуть до його резиденцій

Цілком імовірно, що експериментальні БПЛА вже є в ЗСУ, пишуть у ЗМІ. Крім цього, не виключено, що саме цей БПЛА і був тим інструментом, який пообіцяли дати Україні для більш далекобійних ударів.скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: focus.ua

Ізраїль передав Україні розвіддані для знищення іранських дронів
В світі

Ізраїль передав Україні розвіддані для знищення

Ізраїль надав Україні розвіддані, корисні для поразки іранських безпілотників....

У Китаї показали БПЛА, здатний вразити літак
В світі

У Китаї показали БПЛА, здатний вразити літак

Китайські військові показали надзвуковий бойовий безпілотник Wuzhen-8, який здатний вражати літаки...

США готові підтримати союз України, Британії, Польщі та країн Балтії
В світі

США готові підтримати союз України, Британії,

В США зацікавлені у зміцненні можливостей НАТО, а тому готові підтримувати такі ініціативи як...

Авторизация