ЗСУ помічено на лівому березі Дніпра на Херсонщині
23 апр, 2023 0 КОМЕНТАРІЇВ 156 Переглядів

ЗСУ помічено на лівому березі Дніпра на Херсонщині

Українська армія зайняла позиції на лівобережжі Херсонської області.

Зокрема, ЗСУ помічені на березі Дніпра на північ від Олешок (7 км на південний захід від Херсона) і просунулися до північної околиці населеного пункту трасою E97 на захід від Дачі (10 км на південь від Херсона), повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) з посиланням на відеоматеріали російських військових блогерів із геолокацією та текстові звіти.



"Ці кадри також вказують на те, що російські сили можуть не контролювати острови на річках Кінка та Чайка менш ніж за півкілометра на північ від геолокованих українських позицій біля Антонівського мосту", – йдеться у зведенні.

Крім того, відомо, що українські сили протягом кількох тижнів утримували позиції на східному березі Херсонської області, встановили стабільні лінії постачання цих позицій та регулярно здійснюють бойові вильоти у цьому районі. Такий стан справ, припускають у ISW, вказує на те, що ЗС РФ не контролює район.

"Станом на 22 квітня російські сили не контролюють деякі острови в дельті Дніпра на південний захід від Херсона, що передбачає можливий наступ українських військ на ці острови. Деякі блогери скаржилися, що низька швидкість стрілянини російської артилерії через надмірну централізацію російського військового командування дозволила українським військам висадитись на східному березі", – зазначають в Інституті.

Найімовірніше, зараз російські війська вирішили зосередитися на обороні в Олешках та Новій Каховці.

При цьому дельта Дніпра залишилася без нагляду.

"Масштаби і наміри цих українських позицій залишаються неясними, так само як і здатність і готовність України зберігати стійкі позиції в цій галузі. східному березі разом із російськими повідомленнями з кількох джерел про постійну присутність там українців", – наголосили експерти.

Незабаром після публікації звіту ISW начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк зробила таку заяву:

Читайте також: Воєнний стан та мобілізацію в Україні продовжать

"Коли лінія фронту проходить широкою потужною річкою, як Дніпро, подолати таку перешкоду – дуже складна робота. Тому потрібно набратися терпіння навіть кращим "студентам" Інституту вивчення війни".

скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: focus.ua

Російські окупанти викопали нові окопи у Новій Каховці
В УкраЇні

Російські окупанти викопали нові окопи у Новій

За даними супутникових знімків сервісу Planet.com, російські військові окопалися вздовж берега...

Армія РФ готується до відступу під Херсоном
В УкраЇні

Армія РФ готується до відступу під Херсоном

Військові РФ у західній частині Херсонської області намагаються відступити на більш захищені...

ЗСУ зруйнували мости через Дніпро і перекрили рф постачання на Херсонщину
В УкраЇні

ЗСУ зруйнували мости через Дніпро і перекрили рф

Збройні сили України зруйнували наземні шляхи сполучення, що у разі неможливості їхнього...

Авторизация