Вчені розповіли, на якому боці корисніше спати
04 сен, 2022 0 КОМЕНТАРІЇВ 293 Переглядів

Вчені розповіли, на якому боці корисніше спати

Загальновідомо, що сон на спині, рекомендований фахівцями, допомагає добре відпочити вночі та полегшити біль у шиї та спині.

Але при цьому сон на боці також має корисні властивості. Наукові дослідження продемонстрували, що сон на боці найчастіше характерний для людей похилого віку, а також для тих, хто має високий індекс маси тіла.

Це важливо: сон на боці справді корисний, але це спрацьовує лише при правильному положенні тіла. Інакше – погане самопочуття з ранку та біль у хребті та шиї забезпечені. Чим корисний і чим шкідливий сон на боці? Хоча більшість фахівців у галузі сну і вважають, що найкраще навчитися спати виключно на спині, вони не можуть не відзначити переваг сну на боці.

При правильному положенні суттєво зменшується ризик болю у попереку та суглобах, а також появи фіброміалгії та інших патологічних станів.

Ще одна дуже вагома перевага, яка стимулює людей спати на боці – зниження рівня хропіння. Хропіння – основний симптом апное сну. Це захворювання зовсім не таке нешкідливе, як здається на перший погляд: воно сильно підвищує ризик виникнення цукрового діабету другого типу, когнітивних порушень і серцевих нападів. І нарешті, сон на боці – ефективний спосіб покращити роботу кишківника та органів ШКТ. Нічний відпочинок на боці допоможе травній системі повноцінно функціонувати, полегшить такі проблеми, як запори, печію, знизить ризик діареї та синдрому подразненого кишківника. Але при цьому сон на боці може серйозно нашкодити організму, особливо, якщо у вас періодично виникають болі в спині.

При неправильному підборі матраца або подушки така поза посилює больовий синдром та сприяє його поширенню на поперек, шию та плечі.

На якому боці краще спати?

Фахівці стверджують, що сон на лівому боці корисніший, ніж на правому, особливо якщо йдеться про здоров'я ШКТ. Зазначимо, що спати всю ніч на одному боці не треба.



Якщо вам не зручно, обов'язково періодично змінюйте позу та положення тіла, прислухайтеся до свого самопочуття.

Читайте також: Названо формулу ідеального ланч-боксу

Також намагайтеся не спати на животі, через те, що ця поза загрожує екстремально високим тиском на хребет та внутрішні органи.скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: /u-news.com.ua

Відеоігри викликають напади люті: вчені назвали найбільш
Здоров'я та краса

Відеоігри викликають напади люті: вчені назвали

Сучасні комп'ютерні ігри розробляються з ефектом максимального занурення — квести та саундтреки...

У МОЗ пояснили, чи потрібний бустер після COVID-19
Здоров'я та краса

У МОЗ пояснили, чи потрібний бустер після COVID-19

Навіть якщо після двох доз вакцини людина перехворіла на COVID-19, їй слід отримати бустерну дозу...

Лікарка назвала 5 корисних звичок, які допоможуть покращити сон
Здоров'я та краса

Лікарка назвала 5 корисних звичок, які допоможуть

Через постійні сирени, тривогу та нескінченну кількість новин якість сну може погіршуватися....

Авторизация