Лікар розповіла, що не можна робити на голодний шлунок
06 мар, 2023 0 КОМЕНТАРІЇВ 149 Переглядів

Лікар розповіла, що не можна робити на голодний шлунок

Починаючи свій день із щоденних ранкових ритуалів, ми отримуємо заряд енергії і довго залишаємося бадьорими та щасливими.

Чашка кави, прохолодний душ, смачний сніданок, йога – вся ця рутина покращує наше самопочуття.

Однак далеко не всі ранкові звички приносять користь нашому організму, особливо це стосується продуктів, якими ми ласуємо щодня на голодний шлунок.



Про те, чого не слід робити з ранку, щоб не виникло проблем із самопочуттям, розповіла індійський лікар-дієтолог Пуджа Махіджа .

Кава
Випиваючи каву відразу після пробудження, ви ризикуєте зіпсувати настрій на весь день вперед. Справа в тому, що кофеїн, що міститься в напої, підвищує рівень кислотності у шлунку та викликає болі та спазми в ділянці живота. «Подумайте двічі, перш ніж пити чай або каву, прокинувшись зранку», — зазначила лікарка.

Алкоголь
Пити алкоголь на голодний шлунок – ще одна погана ідея. Відповідно до твердженням дієтолога, у разі алкоголь досить швидко потрапляє у кров людини, змушуючи кровоносні судини розширюватися. «Це призводить до тимчасового відчуття тепла, зниження частоти пульсу та артеріального тиску», — додала Пуджа Махіджа. Перш ніж потрапити в мозок, алкоголь проходить через шлунок, нирки, легені та печінку, але в деяких випадках він може досягти мозку протягом 1 хвилини, що призведе до швидкого сп’яніння та погіршення самопочуття. Саме тому не варто починати свій день із міцних напоїв.

Жувальна гумка
Жувальна гумка провокує виділення шлункового соку в набагато більшій кількості, а це, у свою чергу, підвищує ризик розвитку виразки та негативно позначається на слизовій оболонці порожнього шлунка.

Похід в магазин
Згідно з результатами дослідження Корнеллського університету в Нью-Йорку, вирушаючи в ранковий ранок, ви ризикуєте купити набагато більше висококалорійних продуктів, шкідливих для вашого здоров’я.

Суперечки та конфлікти
Дієтолог не радить вступати у суперечки на голодний шлунок. Справа в тому, що гнів і роздратування з самого ранку найчастіше бувають викликані голодом. Пуджа Махіджа стверджує: «Коли ви вкотре відчуєте себе роздратованим, подумайте про те, коли ви востаннє їли». Багато досліджень неодноразово виявляли закономірність між голодом, зниженням рівня цукру на крові та гнівом.

Читайте також: Ці чотири речовини в раціоні допоможуть при болі у спині

«Здолати злість вам допоможе простий перекус, головне, пам’ятати про це», — підсумувала лікар.скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: newsyou.info

Речі, які не можна робити при підвищеній температурі тіла
Здоров'я та краса

Речі, які не можна робити при підвищеній

У спробах впоратися з інфекцією організм підвищує температуру тіла....

Ендокринолог перерахувала напої, які шкідливо пити вночі
Здоров'я та краса

Ендокринолог перерахувала напої, які шкідливо

Пити вночі можна, але не всі напої....

Лікарка розповіла, які аналізи потрібно робити щороку
Здоров'я та краса

Лікарка розповіла, які аналізи потрібно робити

Найчастіше до лікарів ми звертаємось тоді, коли щось почало нас турбувати....

Авторизация