Віруси можуть прискорити початок хвороби Альцгеймера
24 дек, 2022 0 КОМЕНТАРІЇВ 108 Переглядів

Віруси можуть прискорити початок хвороби Альцгеймера

Віруси можуть викликати запалення і порушувати зв'язки між системою, яка керує нюхом та частиною мозку, пов'язаною з пам'яттю і навчанням, що, можливо, прискорює початок хвороби Альцгеймера.

Про це повідомляє MedicalXpress.

Згідно з новим дослідженням вчених з Університету Колорадо, нові методи лікування можуть раніше виявляти хворобу Альцгеймера, допомагаючи зрозуміти, яку роль віруси та нюхова система грають у розвитку хвороби.

Зокрема, група експертів зосередила свою увагу на нюховому тракті, нюховій цибулині та гіпокампі, області мозку, що відповідає за пам'ять та навчання.

Так, вчені досліджували у шести пацієнтів, які мали сімейну хворобу Альцгеймера. Для кожного експерта проаналізували сукупність білків у клітині та склад матричних РНК.

Виявилося, що вони виявили ознаки вірусної інфекції в нюхових цибулинах групи та запалення в нюховому тракті, який несе інформацію в гіпокамп. Крім цього, дослідники також виявили змінену мієлінізацію в нюховому тракті. Мієлін є захисним жировим шаром навколо нервів, який дозволяє електричним імпульсам проходити швидко і плавно. Якщо його пошкоджено, сигналізація глухне.

Читайте також: Вчені знайшли поселення мая, загублене у джунглях

Крім того, ще один важливий фактор зв'язку вірусів з нейродегенерацією - відкладення бета-амілоїду. Це фрагмент білка, який відіграє важливу роль у розвитку хвороби Альцгеймера, особливо на початку.



Надалі дослідники сподіваються краще зрозуміти взаємозв'язок між нюховою системою та гіпокампом у контексті сприйнятливості до вірусів та нейродегенераціїскачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: korrespondent.net

Стародавній вірус становить 8% ДНК людини і, як і раніше, контролює нас
Наука

Стародавній вірус становить 8% ДНК людини і, як і

Дослідники виявили, що сучасні люди є носіями залишків давніх вірусів, які збереглися у нашому...

Названо нову причину хвороби Альцгеймера
Наука

Названо нову причину хвороби Альцгеймера

Вчені заявили, що в прогресуванні хвороби Альцгеймера відіграє роль кількість бляшок в мозку або...

Новий смертельний вірус
В світі / Наука

Новий смертельний вірус "Ланья" з Китаю ширіться

У Китаї ідентифікували новий потенційно смертельний вірус, який назвали LayV або "Ланья"....

Авторизация