Експерти розповіли про тактику подолання труднощів та досягнення цілей
08 апр, 2023 0 КОМЕНТАРІЇВ 162 Переглядів

Експерти розповіли про тактику подолання труднощів та досягнення цілей

Протягом шести років поспіль Фінляндію називали найщасливішою країною світу, що викликало безліч теорій, які пояснюють це досягнення. Дехто пояснює це рівністю доходів або проведенням часу на природі.

Однак один фінський професор соціології вважає, що ключем до щастя фінів є їхній практичний погляд на речі, який обмежує очікування від хорошого життя, уникаючи нереалістичних цілей, пише Science Alert.



Хоча цей культурний фактор може сприяти їхньому щастю, дослідження в галузі психології показують, що високі очікування необхідні для нашого благополуччя. Процес, званий уявним протиставленням, дає нам змогу оцінити наші очікування, визначити реалістичні цілі та розробити стратегії подолання перешкод.

Реалістичні високі очікування забезпечують мотивацію для змін, підтримують оптимізм і сприяють наполегливості перед лицем труднощів. І навпаки, низькі очікування обмежують нашу здатність до прогресу, що призводить до відчуття безсилля та безнадії.

Ефект Пігмаліона також показує, що, коли інші покладають на нас великі надії, наші результати, як правило, поліпшуються. Цей ефект можна спостерігати в різних умовах, наприклад, в освіті та на робочому місці. Термін походить із грецького міфу про Пігмаліона, який закохався у створену ним статую та за допомогою богині Афродіти оживив її.

Однак високі очікування можуть мати негативні наслідки за певних обставин, наприклад, під час переоцінки наших здібностей і розв'язання завдань, які виходять за межі наших навичок. У таких випадках нам, можливо, доведеться скоригувати свої очікування та прагнути до досяжних цілей, які кидають нам виклик, не викликаючи розчарування або занепокоєння.

Усі ми прагнемо ідеального життя, але управління своїми емоціями та ефективне подолання труднощів, коли настає розчарування, має вирішальне значення. Незважаючи на можливість розчарування, переваги високих очікувань у плані мотивації до постановки та досягнення цілей переважують недоліки.

Читайте також: Вчені виявили раніше невідоме явище на Сатурні

Таким чином, незважаючи на те, що культурні особливості Фінляндії можуть впливати на рівень щастя, психологічні дослідження наголошують на важливості реалістичних високих очікувань для нашого благополуччя та досягнень.скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: focus.ua

Вчені створили шкірний покрив, стійкий до сильного холоду та мікробів
Наука

Вчені створили шкірний покрив, стійкий до

Китайські дослідники розробили нову штучну шкіру, натхненну кальмарами, яка здатна витримувати...

Дослідники виявили, що вікінги привозили своїх тварин в Англію
Наука

Дослідники виявили, що вікінги привозили своїх

Коли вікінги прибули до Англії, вони привезли з собою не лише шоломи, сокири та бороди — вони також...

В Антарктиді виявили ДНК віком близько мільйона років
Наука

В Антарктиді виявили ДНК віком близько мільйона

Низькі температури та рівень кисню, а також відсутність ультрафіолетового випромінювання роблять...

Авторизация