Путін не божевільний і не хворий: NYT розповіло про манію величі диктатора
19 дек, 2022 0 КОМЕНТАРІЇВ 3 019 Переглядів

Путін не божевільний і не хворий: NYT розповіло про манію величі диктатора

Російський президент Володимир Путін не є божевільним чи хворим, він є абсолютним диктатором, який ухвалив неправильне рішення, вважають його знайомі.

Водночас на війні в Україні поводиться так, ніби він планує жити 200 років.

Про це повідомляє американське видання The New York Times.

Як передає американське видання, посилаючись на джерела, які знають Путіна особисто, президент РФ бачить себе в масштабнішій шкалі часу, ніж просто цикли виборів і мінливі "політичні вітри". Він навіть порівнював себе з Петром Великим, як "вождь, який повертає і зміцнює руські землі".

Матерів загиблих за його ідею про "відновлення руських земель" російських солдатів глава Кремля заспокоює тим, що їхні сини нібито все одно загинули би від автокатастрофи чи алкоголю, а так - нібито віддали борг батьківщині - "боролися з неонацистами" в Україні і "виправляли помилки" після розвалу СРСР", проживши життя не дарма.

"Його мета досягнута. Це означає, що він і з життя не дарма пішов", - говорив Путін.

NYT коментує, що це - "яскравий прояв занепокоєння та реваншистської путінської політики". Проте кілька джерел, тісно знайомих із Путіним протягом десятиліть, зовсім не вважають, що його поведінка стала ірраціональною.

"Він не божевільний і не хворий. Він абсолютний диктатор, який ухвалив неправильне рішення - розумний диктатор, який ухвалив неправильне рішення", - зазначила людина, яка знала кремлівського лідера з 1990-х років.

Водночас високопосадовець розвідки НАТО розповів The New York Times, що всі російські генерали "визнають некомпетентність, відсутність координації, відсутність підготовки". Але вони все одно впевнені у своїх шансах на перемогу у війні в Україні, оскільки" Путін вважає, що це гра "хто першим моргне" між ним та Заходом, і він вважає, що Захід моргне першим".

Як повідомив російський мільярдер Олег Тиньков, російський диктатор уже показав свої таланти та вміння у довгостроковій грі, витративши не одне десятиліття на підкорення російської еліти.

Читайте також: У Пентагоні візьмуться за навчання українських військових

"Він повільно переграв усіх, бо справа була в тому, що у нього був необмежений час. Він досі веде себе на цій війні так, ніби у нього є необмежена кількість часу - начебто він планує жити 200 років.



Якщо все довкола вас протягом 22 років твердять вам, що ви супергеній, то ви почнете вірити, що це так і є. Російські бізнесмени, російські чиновники, російський народ - вони бачили в ньому царя", - пояснив мільярдер.скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: apostrophe.ua

Путін не керуватиме Росією найближчим часом через стан здоров'я
В світі

Путін не керуватиме Росією найближчим часом через

Російський президент Володимир Путін у найближчому майбутньому вже не керуватиме РФ через стан...

У ISW назвали умови, за яких Путін може натиснути ядерну кнопку
В світі

У ISW назвали умови, за яких Путін може натиснути

Загрози застосувати ядерну зброю, що походять від Путіна, не є принципово новими і, швидше за все,...

У ГУР розповіли про стан здоров'я Путіна
В світі

У ГУР розповіли про стан здоров'я Путіна

Президент РФ Володимир Путін хворий як морально, так і фізично....

Авторизация