У Польщі випадково виявили унікальний скарб
07 мар, 2023 0 КОМЕНТАРІЇВ 77 Переглядів

У Польщі випадково виявили унікальний скарб

Знайшов монети Міхал Лотис, шукаючи сільськогосподарське обладнання на території земельних ділянок, які випадково загубилися на поверхні ґрунту.

Пізніше він звернувся до Воєводського управління охорони пам'яток (WUOZ) у Любліні стосовно знахідки, відповідно до наявного Закону про охорону та догляд за історичними пам'ятками від 23 липня 2003 року. Про це розповідає HeritageDaily.



У Польщі не дозволені аматорські пошуки артефактів, використовуючи металошукачі, якщо в шукача скарбів нема ліцензії місцевої влади. Це стосується як для комерційного використання знайдених речей, так і для власного. Через це про всі знахідки потрібно повідомляти владу. Окрім цього, вони переходять у власність держави.

Загальна вага скарбу — 3 кг. Він складається з кількох шарів монет у глечику, які з часом спресувалися, 115 з них розкидало внаслідок сільськогосподарської діяльності, 62 сильно окислилися. Також там знайшли кілька шматків тканини.

Все ще залишається загадкою, чому і хто так хотів заховати свої скарби. Однак дослідники стверджують, що його можна вважати певним свідченням заворушень, пов'язаних з періодами конфліктів на цій території. Або ж це своєрідний "депозит", тобто монети заховали задля фінансової безпеки.

У 17 столітті ці території входили у склад Речі Посполитої. Почавши від 1648 року, армії напасників ненастанно плюндрували країну, найбільше під час Шведської війни в 1655—1660 роках і Великої Північної війни 1700—1721 років.

Читайте також: Знайдено таємну кімнату під пірамідою Хеопса

Зараз же монети перебувають в Археологічному відділі Музею Південного Підляшшя в Білій Підляській, де дослідники зможуть провести детальніший аналіз та вивчити знайдений скарб.скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: focus.ua

Укрпошта запровадила 75% знижки на посилки з Польщі
В УкраЇні

Укрпошта запровадила 75% знижки на посилки з

Національний поштовий оператор "Укрпошта" напередодні Нового року ввів 75% знижки на доставку...

Як в Україні отримати пенсію одразу за кілька місяців
В УкраЇні

Як в Україні отримати пенсію одразу за кілька

В Україні до кінця року ще двічі підвищать пенсії, а в деяких випадках пенсіонери можуть отримати...

У Запорізькій області коза
В УкраЇні

У Запорізькій області коза "знешкодила" окупантів

У селі Кінські Роздори Запорізької області, коза під час прогулянки знешкодила кілька розтяжок...

Авторизация