Медики пояснили, коли болі в потилиці попереджають про підвищений холестерин
15 май, 2023 0 КОМЕНТАРІЇВ 162 Переглядів

Медики пояснили, коли болі в потилиці попереджають про підвищений холестерин

Часті епізоди неприємного хворобливого відчуття в потилиці можуть бути попереджувальним знаком підвищеного рівня холестерину.

Холестерин, який міститься у нас в крові, приносить багато користі для здоров’я – наприклад, сприяє створенню клітин.



Коли лікарі говорять про підвищений холестерин, це зазвичай означає, що в крові міститься занадто багато холестерину з ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ).

Тип ЛПНЩ – це шкідлива форма холестерину, коли холестеринові бляшки налипають в місцях пошкоджень на внутрішніх стінках артерій, і їх скупчення сприяють закупорювання просвіту. Це погіршує кровотік і доставку кисню до тканин, підвищуючи ризик серцевих захворювань, інсульту.

Процес накопичення холестеринових бляшок в кровоносній системі часто залишається непоміченим, але все ж підвищений рівень холестерину не зовсім безсимптомний. Про нього, наприклад, можуть попереджати больові відчуття в потилиці.

“За даними фахівців медичного закладу Medicover Hospitals, частий головний біль в потилиці є попереджувальною ознакою високого рівня холестерину”.

Медики пояснюють: в тих випадках, коли холестеринові відкладення сприяють закупорці судин в області навколо голови, це може викликати неприємний стан дискомфорту, болю в потилиці. Їх почастішання-це дуже серйозний привід обстежитися у терапевта, підкреслюють експерти.

Якщо підвищений холестерин ніяк не коригувати, кровоносні судини можуть розірватися і викликати інсульт, – попереджають медики.

Читайте також: Чому краще не користуватись навушниками довго

Кому необхідно перевірити рівень холестерину? Єдиним ефективним способом дізнатися, чи є у вас високий холестерин, – здати аналіз крові. Британська служба охорони Здоров’я NHS рекомендує перевірити вміст холестерину в крові людям у віці від 40 років, які не проходили тест раніше, – особливо мають надлишкову вагу, а також хвороби серця і проблему з високим рівнем холестерину серед родичів.скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: newsyou.info

Названий спосіб очистити судини від надлишкового холестерину без ліків
Здоров'я та краса

Названий спосіб очистити судини від надлишкового

Очистити судини від надлишкового холестерину природним чином, без використання ліків, ефективно...

Високий рівень холестерину сповільнює приплив крові до кишечника
Здоров'я та краса

Високий рівень холестерину сповільнює приплив

[center]Високий рівень холестерину описує поширену присутність жирових молекул у крові....

Високий холестерин: що їсти, щоб він був у нормі
Здоров'я та краса

Високий холестерин: що їсти, щоб він був у нормі

Від правильного харчування напряму залежить стан нашого здоров’я....

Авторизация