Щоденне вживання зеленого чаю і кави знижує ризик смерті у людей з діабетом
07 июн, 2023 0 КОМЕНТАРІЇВ 548 Переглядів

Щоденне вживання зеленого чаю і кави знижує ризик смерті у людей з діабетом

Рясне вживання зеленого чаю і кави знижує ризик смерті від будь-якої причини серед людей з діабетом 2 типу, йдеться в дослідженні.

Результати показують, що щоденне вживання 4 або більше чашок зеленого чаю плюс 2 або більше кави знижує ризик смерті на 63% протягом приблизно 5 років.



Люди з діабетом 2 типу більш схильні до захворювань системи кровообігу, недоумства, раку і переломів кісток. І, незважаючи на зростаючу кількість ефективних ліків, зміни способу життя, такі як вправи і дієта, залишаються наріжним каменем лікування.

Раніше опубліковані дослідження показують, що регулярне вживання зеленого чаю та кави може бути корисним для здоров’я через різні біологічно активні сполуки, що містяться в цих напоях.

Але деякі з цих досліджень були проведені на людей з діабетом. Тому дослідники вирішили вивчити потенційний вплив зеленого чаю та кави окремо і разом на ризик смерті серед людей з цим захворюванням.

Вони відстежували стан здоров’я 4923 японців (2790 чоловіків, 2133 жінок) з діабетом 2 типу (середній вік 66 років) в середньому трохи більше 5 років. Всі вони були включені в “реєстр діабету Фукуока”, багатоцентрове проспективне дослідження, що вивчає вплив медикаментозного лікування і способу життя на тривалість життя пацієнтів з діабетом 2 типу.

Читайте також: Шість порад від уролога, які допоможуть "повернути" тестостерон і чоловічу силу

Щоденне вживання до 1 чашки зеленого чаю було на 15% менше шансів смерті; при вживанні 2-3 чашок було пов’язано з 27% меншими шансами. Прийняття 4 або більше щоденних чашок було пов’язано з 40% меншими шансами.скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: newsyou.info

Лікар назвала напій, що запобігає раку
Здоров'я та краса

Лікар назвала напій, що запобігає раку

Вживання більш ніж 4 чашок кави на день було пов'язане зі зниженням ризику меланоми шкіри....

Кава суттєво знижує ризик раку у жінок, «якщо п’ється достатньо»
Здоров'я та краса

Кава суттєво знижує ризик раку у жінок, «якщо

Кава може майже на третину знизити ризик захворіти на рак ендометрію, якщо п’ється у достатній...

Від яких хвороб захищає кава
Здоров'я та краса

Від яких хвороб захищає кава

Думки щодо вживання кави різні - хтось вважає її наркотиком, а хтось жити не може без ранкової...

Авторизация