Дієтолог поділилась хитрощами, які допоможуть позбутись тяги до солодкого
03 апр, 2023 0 КОМЕНТАРІЇВ 460 Переглядів

Дієтолог поділилась хитрощами, які допоможуть позбутись тяги до солодкого

Надмірна тяга до солодкого є у багатьох. Через постійний стрес від війни у декого вона ще більше посилилась.

Самостійно від неї важко позбутись, бо треба мати силу волі та мотивацію.



Порадами, які допоможуть зменшити кількість солодощів у раціоні, поділилась дієтолог Галина Сеник на своїй сторінці в Instagram.

Як позбутись тяги до солодкого

"Іноді чую, що треба пити хром (не доказано), магній, замінники цукру, їсти здорові солодощі, щоб позбутися тяги до солодкого. Порад багато, але щоб вони працювали, потрібно знати конкретну історію людини і дати рекомендації для неї", - пояснює експерт.

Сеник радить проаналізувати, що саме вас спонукає їсти солодке. Чи це відбувається, коли ви голодні, чи це звичка, чи їсте ви за компанію, бо подруги принесли те, що ви любите.

"Якщо ж таким чином ви заїдаєте свої емоційні проблеми, то з цим потрібно працювати - розвивати стресостійкість та усвідомлене харчування. Якщо ж ви голодні, тут все просто - забезпечити піраміду здорового харчування і ви в рази зменшите споживання солодкого", - каже Сеник.

Навіщо вести харчовий щоденник

"Ведіть харчовий щоденник хоча б з 10 днів. Рутинно все записуйте, а потім проаналізуйте ваш раціон: чи є в ньому каші, повноцінні білкові продукти, фрукти, овочі, горіхи?

Я гарантую - 80% людей, які мають проблему залежності від солодкого, будуть вражені, як вони їдять", - говорить дієтолог.

Сеник наголошує, що повністю залежності від вуглеводів ви ніколи не позбудетеся. Але цього й не треба робити, бо 50% нашої енергії приходить саме від них, а 100 г вуглеводів на добу - це та кількість, яка потрібна нам для роботи мозку (але не з цукерок).

Читайте також: Вчені назвали продукт, який підвищує мозкову активність

"Наші смакові рецептори на язику звикають до солодкого смаку, чим його більше, тим більше хочеться. Так само можуть притупитися відчуття. З часом при зменшенні солодкого смаку, ви зрозумієте, що типовий молочний шоколад вже не смачний, а надто солодкий. Але на це потрібен час", - каже експерт.скачать dle 10.6фильмы бесплатно


Джерело: .rbc.ua

Як пити каву, аби не нашкодити собі
Здоров'я та краса

Як пити каву, аби не нашкодити собі

Кава є найпопулярнішим напоєм, що додає бадьорості зранку....

Гастроентеролог назвала наслідки надмірного вживання солодкого
Здоров'я та краса

Гастроентеролог назвала наслідки надмірного

У спеку більшість людей страждають від зневоднення, а якщо людина ще й їсть солодке в такий період,...

Дієтолог назвала 10 помилок у схудненні, які часто допускають
Здоров'я та краса

Дієтолог назвала 10 помилок у схудненні, які

Багато людей з різних причин замислюються про схуднення....

Авторизация